Bölge Haber Girişi : 02 Ocak 2019 10:45

Ardahan Sibirya gibi: Eksi 27

Ardahan Sibirya gibi: Eksi 27
Ardahan’ı etkisi altına alan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz etkiliyor.
Erzurumajans-Ardahan’ı etkisi altına alan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz etkiliyor. Dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Göle’de 27.4, Çıldır’da 14.9, kent merkezinde 21.2, Hanak’ta 21.9, Damal’da 17.7, Posof’ta 12 derece ölçüldü.



Ardahan’da akşam saatlerinde etkili olan soğuk hava gündüz saatlerinde de etkisini sürdürünce hayat adeta durma noktasına geldi. Soğuk havadan etkilenen vatandaşların zorlu mücadelesi sürüyor. Bölgede birçok araç sahibi, gece saatlerinde araçlarını donmaması için kısa süreliğine çalıştırıyor. Mesut Yıldız isimli vatandaş, "Şu anda hava sıcaklığı eksi 19 derece ve aracımızı çalıştırmazsak sabahları donuyor ve zorluk yaşıyoruz. Akşam saat 9-10 gibi yaklaşık bir saat boyunca aracımızı çalıştırıyoruz. Ardahan’ın kışı kendisini iyiden iyiye kendisini hissettiriyor" şeklinde konuştu.



Kentte soğuk hava nedeniyle ağaçlar, bitkiler kırağı ile kaplandı; ev, işyeri ve arabaların camları buz tuttu. Kapı kilitlerinin bile donduğu kentte vatandaşlar, battaniye sererek araçlarını soğuktan korumaya çalıştı.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.