Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

ASA Hedef büyüttü

ASA Hedef büyüttü
Anadolu Spor Akademisi (ASA) Hakkari, Ağrı ve Muş’tan sonra şimdide Erzurum takımını oluşturdu.
Erzurum Ajans-Anadolu Spor Akademisi (ASA) Hakkari, Ağrı ve Muş’tan sonra şimdide Erzurum takımını oluşturdu. ASA Erzurum’un dört bir yanında yaptığı seçmelerin ardından oluşturduğu takımı ile futbolseverlerin ilgisini topluyor.
2001 doğumlu ve üstü miniklerin oluşturduğu ASA Erzurum minikleri 17 ilçeden 750 çocuk içerisinden belirlendi. Teknik Koordinatör Nazım Saraçoğlu, Teknik Direktör Fatih Özbayraktar ve Tuncay Eyüpoğlu nezaretinde Palandöken’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait Sosyal tesislerde kampa giren ASA Futbol takımı 4 gün sürecek olan kamp boyunca derslerini de ihmal etmiyorlar.

BARCELONA’YA BİLENİYORLAR

İspanya’nın Barcelona şehrindeki Costa Brava kasabasında yapılacak mini dünya kupasına hazırlanan ASA Erzurum takımı Hakkari, Ağrı ve Muş takımlarından sonra bu yıl ülkemizi, bölgemizi ve Erzurum’u temsil ederek finale adını yazdırmak istiyor. Geçen yıl düzenlenen turnuvalarda başarılı sonuçlar elde ederek Türkiye’nin göğsünü kabartan ASA takımları bu yıl Erzurum takımı ile hedef yükselterek finale adını yazdırmak istiyor. 16 Kasım tarihinde yapılacak olan turnuva öncesi ASA’nın yoğun bir kampa girdiğini söyleyen ASA Erzurum Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, “Erzurum’un 17 ilçesinde 750 çocuk tarayarak elemelerde sporcuları önce 40 indirdik daha sonra ise aralarında 14 başarılı çocuğu tespit ederek takımımızı oluşturduk. Bir ay süren tarama çalışmalarımızda oldukça zorlandık. Çünkü gerçekten Erzurum’da keşfedilmeyi bekleyen geleceğin futbol yıldızları mevcut. Erzurum takımımız diğer takımlarımıza nazaran daha başarılı olacak gibi. Öyle ki Barcelona’da kesinlikle şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tabiî ki öncelikli hedefimiz final oynamaktır” şeklinde konuştu.

KAMPTA DERSLERİNİ İHMAL ETMİYORLAR

Her biri ilköğretim öğrencisi olan ASA Erzurum Futbol Takımı oyuncuları kampları müddetince okuldan uzak kaldıkları için eğitimlerini burada da sürdürüyorlar. Valiliğin izni ile ay sonuna kadar okullarından izinli olan minikler eğitimcileri nezaretinde antrenmanlarından arta kalan zamanda derslerinden geri kalmıyorlar. Palandöken dağındaki Gençlik Spor İl Müdürlüğü sosyal tesislerinde girdikleri kampta zaman zaman kısa yürüyüşlere çıkarılan ASA futbol takımı öğlenden sonraları ise Atatürk Üniversitesi stadyumunda idman yapıyor. Her gün yaklaşık iki saat süren antrenmanları sonrasında tekrar sosyal tesislere götürülen ASA futbol takımı burada akşam saatlerine kadar etütlerini yaparak ders çalışıyorlar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.