Asfalt neden kustu?

 

2020 yılı Kasım ayı.

 

İhale yaptılar, 19 milyon 445 bin 550 lira ödediler. İşin süresi bir yıldı.

 

2021 yılı Mayıs ayı.

 

İhale yaptılar, 920 bin lira ödediler, kendi şirketleri Palandöken A.Ş.’den 6 aylığına asfalt plenti kiraladılar.

 

2021 yılı yine Mayıs ayı.

 

İhale yaptılar, asfalt yama, yol bakımı işini kendi şirketleri Palandöken A.Ş.’ye verdiler. 11 milyon 226 bin lira ödediler. İşin süresi 6 aydı.

 

2021 yılı yine Mayıs ayı.

 

İhale yaptılar, asfalt bitüm alımı işiydi. Kendi şirketleri ERTANSA’ya verip, 31 milyon lira ödediler. İşin süresi bir yıldı.

 

2021 Haziran ayı.

 

İhale yaptılar, asfalt kaplama yapımı işiydi. Yerel bir ortakla işi yine Palandöken A.Ş.’ye verdi, 8 milyon 552 bin 400 lira ödediler. İşin süresi 4 aydı.

 

2021 Kasım ayı.

 

İhale yaptılar, asfalt kaplama, yama kilit parke yapım işiydi. İşi tabi ki, kendi şirketleri Palandöken A.Ş.’ye verdiler 41 milyon 412 bin lira ödediler. İşin süresi bir yıldı.  

 

Bir yıl içinde 112 milyon 555 bin 950 lira ödediler.

 

14 Temmuz 2021.

 

‘Türkiye’nin en başarılı’ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, tweet attı.

 

“Cumhuriyet Caddesinde yapımı devam eden asfalt çalışmasını yerinde kontrol ettik… Erzurum için durmak yok…”

 

Çünkü 17 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gelecekti.

 

Sayın Sekmen nasıl kontrol ettiyse, Reis’in ziyaretinin üstünden bir yıl geçmedi ki, asfalt patladı.

 

Cumhuriyet, Terminal caddeleri… Erzurum Teknik Üniversitesi bağlantı yolu…

 

Kongre, 50. yıl ve daha nice cadde darmadağın oldu.

 

Ama bakın geçen yıl aynı tarihte Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Çat Yolu’na döktüğü asfalta don ve kar yemesine rağmen bir şey olmadı.

 

Peki, cadde ve sokaklar niye köstebek yuvasına döndü?

 

Bunu açıklasınlar.

 

Milyonluk ihaleleri alan Palandöken A.Ş. ile ERTANSA ya da işi taşere ettikleri firmalar asfalt reçetesine ne kadar sadık kaldı?

 

Asfalt dökümünü yerinde kontrol eden Sayın Sekmen, asfaltın reçetesini de kontrol etti mi?

 

Laboratuvar analiz sonuçlarını açıklasınlar görelim.

 

Sorun asfaltta mı, bitümde mi ya da dökenlerde mi bilelim.

 

Bu millete, bu şehre yazık günah değil mi?

 

Yüz milyonun üzerinde harcanan para ve işte caddelerimizin hali!

 

Bunların iş bilmezliğine asfalt bile dayanamadı, işte böyle kustu.

 

Biz ne yapalım?

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş2 29 Mart 2022 14:29

    Daşkentte aynı şekilde yollar köstebek yuvası. Uzaktan bakınca Büyükşehiriz...

  • ömer dursun 28 Mart 2022 14:39

    bu asfaltın durumunu cimere yazalım belki bir yetkili cumhurbaşkanına ulaştırır yoksa bu 4 belediye başkanı birsey yapamaz. yenişehir değil zaten kurtarılmış bölge sanki. belediye binasının önündeki asfalt bozuk belediyenin tam önü yani insan bundan utanır. 2 .marketlerde resmen kaçak kahvehane var adam kafasına göre çadır yapıp dükkanını büyütmüş. masa sandalye koymuş diğeri kaçak bina bina yapmış. yenişehir yıldızkent kongre caddesi terminal mahallesi sanki tarumar olmuş böyle hersene asfalt yapmaya para dayanmaz. yazıktır günahtır hersene asfalt yapılır mı. Mahmut uykusuzun attığı asfalt duruyor bunların geçen sene yaptığı asfalt eriyor. akp yi resmen kötü duruma düşüren sizsiniz siz varken düşmana gerek yok. ya düzgün asfalt yapın yada bu işi bıakın

  • Milletin Sesi 28 Mart 2022 14:10

    Hüseyin Avni Ulaş mahallesi boğaz yoluna kadar giden yol berbat heryer çamur daha geçen sene yapılmasına rağmen alt Cat yoluna inen kısım şimdiden dökülmeye başlamış asfalt adeta yerinden sokulmuş logarlar yerinden çıkmış logar kapağı ile asfalt arasında belli bı duzen yok ya logar yukarda kalmış yada logar assa çökmüş araçlar perişan gircik gidip gelirken heleki boğaz a çıkan yol istinyeden başlayan mesafeden yukarı doğru yollar perişan dökük asfalt yok bı çalışma bı mıcır çakıl dökme yok bide prestij caddesi olacakmış hem işleri belediye kendi şirketine verip yolları bu halde birakmasi yönetimin ne kadar ilgisiz ve milleti düşünmeyen bı kafa yapısı ...Bı çakıl dökmek mıcır dökmek bu kadar zormu İnşallah tez zamanda buna bı çare bulurlar..

  • ahmet şen 28 Mart 2022 13:32

    onur bey sağolun gerçekleri söylüyorsunuz. doğma büyüme erzurumlu olarak bu seneki yolların durumu gerçekten çok berbat. hafta sonu mng avm ye çocukları götürdüm ama sanki eski köy yoluna girmiş gibi oldum o ne çukurlar resmen hendek olmuş hemzemin geçitten geçen kadınlar çocuklarını düşürürü derecede. Bu memlekette 1 değil 5 tane belediye başkanı var ama malesef durum ortada. Bu ne yahu adam marsa çıkmış biz hala arabalarımızı düzgün yola çıkaramıyoruz. Keşke atv ye çıksa da tüm türkiye böyle rezilliği görse. Geçen sene cumhurbaşkanı gelecek diye atılan asfalt 4 ayda bu hale nasıl gelir. bir çorap bile 2 sene garantili ise trilyonluk asfalt nasıl garantili olmaz. Yoksa soygun ve hortumlama mı var. Ayıp yahu bu insanlardan utanın utanın.

  • halis demir 28 Mart 2022 12:54

    onur bey ilk olarak sizi tebrik ederim erzurmun sorunlarını dile gitirip yazıyorsunuz. Asfalt bu sene hiç olmadığı kadar bozuuldu yollar çok bozuk sebebi yollara atılan aşırı tuzdur tuz taşı bile deler asfaltı yed bitirdi. acilen kışın tuz yerine solüsyon kullanılmalıdır. asfaltın bozulma sebebi bilinsizçe atılan tuzdur aman yollar kapalı olmasın bol bol tuz attılar şimdide yollar gibi araçların altıda palnamaya başlayacak 1 sene sonra alt taraf tümden çürüyecek sebebi başarılı görünmek adına atıılan tuzlardır. sekmen beyden ricamız lütfen bu kadar tuz atmayın ve kaliteli asfalt kullanın. tek çare erdoğanın ayda erzuruma 3 defa gelmesidir anca bu şekilde yolalr yapalır. yoksa erzurumuya hizmet adına kimse kılını kıpırtdatmaz. inşallah tayyip bey acilen erzuruma geleceğini söylerde bizlerde arabalarımızda bu zülümden kurtuluruz.

  • yakutiyeli 28 Mart 2022 11:14

    cumhuriyet caddesinin göbeğinde oturuyoruz yıkım emri gelmiş 90 m apartman dairesine belediyenin yatırdığı para 190bin tl el insaf el vijdan syn onur bey gereksiz kentsel dönüşüm haberini yaparmısın ricamız olur tşk

  • yüzde elli harika 28 Mart 2022 09:40

    herkes hakettiğini yaşar. biz daha kötüsünüde hakediyoruz. donumuzu alsalar ses çıkarmayız. verelim yüzde 75 bi seçim de daha

  • Ali MUMCU 27 Mart 2022 21:45

    Cesur kaleminiz için tebrik ederim. Doğru heryer de herkes için doğru olmalı. Üstü örtülmemeli bu konuların herkes gider biz kalırız. Memleket bizim. Hiç mi bu yollardan geçmiyor siyasiler bürokratlar?

  • Rezil yönetim 27 Mart 2022 21:34

    Sadece yollar bozulmadı arabalarımız da perişan oldu ansızın öyle derin çukurlar var ki tamponu kırdı amartisörü patlattı dadaşkent MNG viyadük çıkışında

  • Selahattin Çorapsız 27 Mart 2022 20:42

    Bu şehrin sorunlarının üstüne giden 3-5 gazeteciden birisiniz kutluyorum.Maalesef bu şehrin yerel medyasının çoğu kral sofrasında otlananlardan oluşuyor

  • Gurbetteki çırçırlı 27 Mart 2022 20:29

    Birilerinin yedikleri haramı asfalt bile kabul etmiyor kusuyor. Bu zihniyet hep kabul gördü seçildi seçilecekte, çünkü bunlar Müslüman onlar gibi düşünmeyenler kafir zihniyeti. Yaşadığım şehir Muğla'ya gelin çevreyi görün, bu yönetimin seçtiği partiyi desteklemiyorum fakat Birilerinin pkk yanlısı, dinsiz diye yaftaladığı yönetim nasıl olur görün. Seçmeyin kardeşim ALLAH, DİN, İMAN SÖZÜNE ALDANMAYIN. ALLAH akıl vermiş.

  • Sunmani Yıldırım 27 Mart 2022 18:34

    Onur bey bu durumu birkaç kez dile getirdik isede taştan ses çıkıyor başarılı belediye başkanı seknen den ses çıkmıyor e hasbelkader gelen başkandan anca boyle performans beklenir

  • Karayolları mühendisi 27 Mart 2022 18:26

    O yaptıkları asfaltların altını açın alt temel malzemsi çıksın birinden adımı değişirim köy yolları dahil özellikle köy yolları dağın başında kim var temel malzemesi sersinler adı asfalt gariban köylü ne bilir yapıldımı yapıldı asfaltdan çalın bitümden çalın yapın 2 ay sonra patlasın bir daha çıkın ihaleye erzurum büyükşehir belediyesi şirketlerine iş lazım para lazım tabi

  • Mütahit 27 Mart 2022 18:20

    Başka mütahite iş yok alsada kendi adamları erzurum spor yönetiminde olan bir iki kişi onlarda zaten belediyeyle ortak a keza başkası alsa zorla şart koşuyorlar asfaltı bitümü bizim palandöken aş den alacaksın yoksa iş yaptırmıyorlar öğle dolaplar dönüyorki onurbey adam gibi iş yapanlar parasını vermiyorlar batırıp insanları perişan edıyorlar Allah kurtarsın erzurumu sekmeden Allaha havale etmişim

  • S.Tazegul 27 Mart 2022 16:39

    BUNADA DUA.YA HEPTEN UCSAYDİ.SANA HELAL OLSUN ONUR BEY.

  • Zeynel Abidin AĞ 27 Mart 2022 16:24

    Asırlık yollar yaptııııııkkkkkk. (Yersen)

  • Sorgulayan 27 Mart 2022 16:02

    Sekmen hem kendine hem Erzurum'a işkence ediyor Erzurum gelişmeye müsait bir şehir akıllı bir yönetim ile zincirlerini kırabilir Sekmen'in yaşayacağı en büyük hizmet istifadır.