Ekonomi Haber Girişi : 01 Aralık 2021 14:57

Asgari ücret görüşmeleri başladı!

Asgari ücret görüşmeleri başladı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncülüğünde işçi ve işveren tarafının bir araya geldiği asgari ücret görüşmeleri bugün başladı.

ERZURUM AJANS - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Ekonomideki dalgalanmaların ve enflasyonun karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "(İşletmelerle yapılan anket) Yüzde 33.9’unun asgari ücretin 3 bin 500–3 bin 750 lira arasında olması gerektiği şeklinde bir kanaatte olduklarını gördük. 3 bin 750 lira-4 bin lira arasında olanların oranı ise yüzde 13, 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olanlar ise yüzde 19."

 

 

BAKAN BİLGİN'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

 

Türkiye'de yaklaşık 6 milyon civarında işçi var. Emekçilerin aldıkları ücret temel ücret haline gelirse bununla ilgili çalışmalar daha da önem kazanacaktır.

 

(İŞLETMELERLE YAPILAN ANKET)-İSTENEN İLK RAKAMLAR!

 

Yüzde 33.9'unun asgari ücretin 3 bin 500–3 bin 750 lira arasında olması gerektiği şeklinde bir kanaatte olduklarını gördük. 3 bin 750 lira-4 bin lira arasında olanların oranı ise yüzde 13, 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olanlar ise yüzde 19.

 

Küçük işletmelerin asgari ücretin yukarıya doğru tırmanmasının ciddi şekilde işsizliğe yol açacağı sorununu dile getirdiklerini sizinle paylaşmak isterim.

 

4 OTURUMDA TAMAMLANMASINI DÜŞÜNÜYORUZ

 

Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Yaklaşık 4 oturumda tamamlanmasını düşünüyoruz. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ‘çok uzatmayalım çok kısa sürede tamamlayalım' görüşünü belirtti. Biz de aynı görüşteyiz.

 

TÜRK-İŞ  GENEL SEKRETERİ: 'ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ OLMASINI İŞVERENLERİMİZDE KABUL EDİYOR'

 

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat: "İlk defa oluyor. Hem işverenlerimiz, hükümetimiz ve biz çalışanlar ilk defa ortak noktaya gelmiş bulunuyoruz. Enflasyonun üzerinde bir artış olmasını işverenlerimiz de kabul ediyor"

 

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının çıkışında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Asgari ücret konusunda Erdoğan, “Niye endişeler üzerinden konuşuyorsunuz da, olumlu olarak bakmıyorsunuz? Özellikle bu noktada toplumun yanlış yerlere sevk edilmesine fırsat vermeyelim. 3600 ek gösterge, asgari ücret bizler dün akşam televizyon programında ne dedim? Bizler halkımızı ezdirmeyeceğiz. Asgari ücret çalışmasını bakanımız başlattı. Kısa sürede onu da açıklayacağız. Asgari ücret konusunda bugüne kadar olmuş çok çok üzerinde bir neticeyi açıklamış olacağız” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.