Türkiye Haber Girişi : 19 Haziran 2023 14:02

Asgari ücrette 2. toplantı sona erdi! Bayramdan önce rakam belli olacak

Asgari ücrette 2. toplantı sona erdi! Bayramdan önce rakam belli olacak
Görüşmelerde rakam çıkmazken, toplantı sonrası konuşan Türk-İŞ temsilcisi, "Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde 3. defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum" dedi.

Milyonlarca çalışanın merakla takip ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısı sona erdi. Görüşmelerde rakam çıkmazken, toplantı sonrası konuşan Türk-İŞ temsilcisi, "Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde 3. defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum" dedi.

 

Milyonları ilgilendiren asgari ücret rakamıyla ilgili toplantılar devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için bugün saat 10.00'da bir araya geldi.

 

 

Görüşme sonrası konuşan Türk İş Temsilcisi Ramazan Ağar, toplantı sonrası açıklamalarında şunları söyledi: "Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum. Hükümet tarafında herhangi bir rakam gündeme gelmedi. Biz işçi kesimi tarafından bir mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz"

 

Son olarak komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek. Kaynak/Pusula