Sağlık Haber Girişi : 12 Haziran 2021 11:10

Aşılama programı genişliyor

Aşılama programı genişliyor
Aşılama programına neredeyse her gün yeni meslek grupları dahil ediliyor.

ERZURUM AJANS - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), özel güvenlik sektöründe çalışan görevli, eğitici ve yöneticilerin randevu alarak Covid-19 aşılarını yaptırabileceğini açıkladı.

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, “Ülke genelinde görev yapan 331 bin 491 özel güvenlik görevlisi, 2 bin 248 özel güvenlik şirket, eğitim kurumu ve alarm izleme merkezi yöneticisi ile özel güvenlik eğitim kurumlarında eğitim veren 3 bin 339 uzman eğitici öncelikli aşı uygulaması kapsamına alınmış olup, Sağlık Bakanlığı tarafından aşı randevuları tanımlanmıştır. Özel güvenlik görevlileri, uzman eğiticiler ve yöneticiler, enabiz.gov.tr internet sitesinden randevularını alabilecekler” denildi.

 

 

 

 

"Artık iyice hızlandık"

 

 

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı tedarikinin sağlanmasıyla yeni meslek gruplarının programa dahil edildiğini söylemişti.

 

 

Bakan Koca, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin" demişti.

 

 

Aşı programı kapsamında dünden itibaren kuaför ve berberlerin de aşılaması başladı. Yaş kısıtlaması olmaksızın avukatların aşılamasına da dün itibarıyla başladı. Bakan Koca verdiği müjdeyle " Bu güce güvenin" mesajını verdi.

 


 
Aşı programına, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da dahil edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yeşil pasaportlu ihracatçıların da aşılama programında öncelikli gruba dahil edildiğini açıkladı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı.

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılanmasına başlandığını açıkladı. "Artık iyice hızlandık" mesajını paylaştı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.