Medya Haber Girişi : 28 Nisan 2020 22:30

Aşk sandığın kadar değil yandığın kadardır!

Aşk sandığın kadar değil yandığın kadardır!
Cihat İncesu, Erzurum’un yetiştirdiği en iyi kameramanlardan biridir.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Doğu TV’de meslek hayatına başlayan ve ilk olarak da orada tanıdığım Cihat İncesu, NTV ve Show TV gibi iki önemli ulusal televizyon kanalında kameraman olarak çalışmış ve eşi Sevda Güneş ile sayısız önemli habere imza atmış, bu alanda haklı bir yer edinmiş bir gazetecidir. Sevda ile iyi bir ikili oluşturmuş, Doğu’da görüntülü haberin tartışmasız tek adresi olmuşlardır. Dağ-taş, kar-kış demeden sadece Erzurum’da değil, tüm bölgede haber kovalamış, bu uğurda gecesini gündüzüne katmış bir basın emekçisidir Cino. NTV ve Show TV’de saygın bir yeri bulunan Cihat, uzun zamandır yazılı basında ter akıtıyor ve PUSULA Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürütüyor. Onun artık hayatında bayağı bir süredir ekran değil, gazete sahifeleri vardır. Bütün enerjisini PUSULA için sarfeden Cihat, binde bir de olsa yanıbaşındaki dolabında hazırda tuttuğu ve halen daha gözü gibi baktığı kamerası ile görüntülü habere gider, ama aklı hep de gazetede kalır. Hergün gazetedeki yoğun mesaisine rağmen gözünün hep kamerasında olduğunu yakından bilen biri olarak görüntülü haber için yanıp tutuştuğunun da hep farkındayımdır. Geçenlerde bir baktım kamerasını kuşanıyor, yine görüntülü haberi depreşmiş. Kaçış yok. O habere gidilecek. O kamera sırtlanacak, o vizöründen bakılıp, kayıt düğmesine basılacak.

***
Koronavirüs tedavisinin gerçekleştiği hastaneye, yoğun bakım ünitesine girmeyi, orada haber çekmeye şartlamış kendini. İçindeki o aşk ateşi yanıyor, belli.Ok yaydan çıkmış bir kere. Henüz hiçbir yoğun bakım ünitesinden görüntü alınmamış olmasını dert etmiş, kendi soyunmuş o işe. Muhabir arkadaşımız Manolya Bulut’u da yanına alarak gitti Araştırma Hastanesi’ne ve ilk’leri taşıyan özelliklere sahip bir haberle döndü. Gidişini ve dönüşünü gördüğümde o heyecanına hayran oldum. Baktım, çocuklar gibi seviniyor, bir an önce haberini okuyacak ve izleyecek olmanın stresini yaşıyordu. Farkındalık oluşturan haberini illa ki gazetede okumuşsunuzdur. Hem yoğun bakım ünitesinden görüntüler var ve hem de doktorlarla, hastalarla konuşmaları. Zaten NTV’de de haberi yayınlandı ki,BBC’den sonra ilk’ti ve biliyorum ki bu mutluluk ona en az bir yıl yeter. Bu arada kronik rahatsızlığı bulunan eşi Sevda bir süredir evde, gazeteye gelmiyor. İyi ki de gelmiyor. O’nun sağlığı herşeyden önemli. O’nun da o habere Cihat ile gitmemiş olması eminim ki ona dert oldu ve bu konuda zannım odur ki Cihat’ın ‘Ben de geleyim’’ diyerek epey başının etini yemişliği kesin vardır. Ez cümle, biliyorum ki Cihat da hayattan kaçmak için değil hayatı kaçırmamak için yola çıkanlardandır.. Tebriklerim ona gelsin..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.