Spor Haber Girişi : 09 Mart 2012 17:30

Aslı Nemutlu kayak şampiyonası başladı

Aslı Nemutlu kayak şampiyonası başladı
Erzurum'da düzenlenen "Aslı Nemutlu Alp Disiplini Türkiye Kayak Şampiyonası" başladı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da düzenlenen "Aslı Nemutlu Alp Disiplini Türkiye Kayak Şampiyonası" başladı.
Bir süre önce antrenman esnasında geçirdiği talihsiz kaza sonucu hayatını kaybeden Milli kayakçı Aslı Nemutlu adına Türkiye Alp Disiplini Kayak yarışları düzenlendi. Yarışlar öncesinde kayakçılar, Konaklı Kayak Merkezi'nde Aslı Nemutlu anısına yapılan kar heykeline çiçek bıraktılar. Konaklı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışlara, çocuk 2 erkek, gençler ve büyükler kategorilerinden toplam 68 sporcu katılırken, yarış öncesinde kayakçılar, Aslı Nemutlu'nun fotoğrafı ve Türk Bayrağı ile iniş yaptı. Nemutlu anısına yapılan kardan heykelin önüne geldiler. Burada, sporcular ve Aslı'nın yakınları tarafından heykele çiçek bırakılırken, Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu ve babası Metin Nemutlu ile kardeşi Ece Nemutlu, oldukça üzgün gözükürken, Konaklı’da hayatını kaybeden Aslı Nemutlu için gözyaşı döktüler. Erzurum halkının kızı Aslı Nemutlu’yu sahiplenmesinin acılarını hafiflettiğini belirten acılı baba Metin Nemutlu, "Erzurum halkına da çok teşekkür ediyorum. Aslı'yı kızları gibi bağırlarına bastılar. Yollarda afişlerde gördük, resimlerini billboardlara asmışlar. Erzurum halkı üzülmesin. Çünkü onların da biraz üzüntülü olduklarını gördük. 'Erzurum'da oldu, şehrimizin bu konuda adı çıktı' falan gibi şeyler duyuyoruz. Bunun hiç Erzurum'la alakası yok. Başka şehirde de olabilirdi. Biz Erzurum'u seviyoruz. Halkı seviyoruz. İnşallah bu tarz olaylar başka sporcuların başına bir daha gelmez” dedi.
Bu arada dün yapılan Aslı Nemutlu Kayak Yarışları için yapılan törene Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Aynı zamanda Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Aras Eletrik A.Ş Bölge Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu ve Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu ile diğer yöneticiler de katıldı.

KANDİLLİ DE YARIŞTILAR

Kandilli’de düzenlenen "Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası"nda klasik stil yarışları yapıldı. Kandilli Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen, kayaklı koşu klasik stil yarışlarında, 13 ilden toplam 98 sporcu, çocuk, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde dereceye girmek için mücadele etti. Yarışlarda alınan sonuçlar şöyle: Çocuk bayan 1. Zilan Öztuna, 2. Roza Akpınar, 3. Asya Yörenç, Çocuk erkek, 1. Adem Bartan, 2. Orhan Ören, 3. Mehmet Yusufoğlu, Yıldız bayan 1. Ayşe Saydam, 2. Zozan Malkoç, 3. Neslihan Özdoğan, Yıldız erkek, 1. Süleyman Yılan, 2. Aykut Taşçı, 3. Fatih Gökçay, Genç Bayan 1. Büşra Güneş, 2. Hicran Akpınar, 3. Ebru Ören, Genç erkek 1. Hamza Dursun, 2. Ertan Altın, 3. Eyyüp Levent, Büyük bayan 1. Kelime Çetinkaya, 2. Makbule Kızılarslan, 3. Elif Aşkın, Büyük erkek, 1. Ömer Yusufoğlu, 2. Süleyman Ateş, 3. Fatih Yüksel Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yaptığı açıklamada, Erzurum'da çok önemli bir organizasyonun daha düzenlendiğini belirterek, "Kayaklı koşuda ülkemiz için yılın en büyük yarışı. Sporcularımız yıl boyunca bu an için hazırlandılar" dedi. Sporcuların yıl boyunca yaptıkları çalışmaların karışlığını devam eden yarışların sonunda alacaklarını ifade eden Ayık, "Sporcularımız burada alacakları derecelere göre milli takıma seçilecekler. Türkiye'nin en başarılı ili de burada belli olacak. En başarılı il kupasını alacak. Çok önemli bir organizasyon. Her şey çok güzel, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
B
u arada Bugün Konaklı’da öğleden yapılması gereken yarışlar olumsuz hava koşulları yüzünden yarına ertelendi. Yarın yarışlar yapılacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.