Erzurum Haber Girişi : 09 Temmuz 2015 13:24

ASP İl Müdürlüğü koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetlerine yoğunlaştı

ASP İl Müdürlüğü koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetlerine yoğunlaştı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü evlat edindirme ve koruyucu aile hizmetleri konusundaki çalışmalara yoğunlaştı.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü evlat edindirme ve koruyucu aile hizmetleri konusundaki çalışmalara yoğunlaştı.

ASP İl Müdürlüğü Koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Evlat edindirmek ve koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ve İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci'yi ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi alıyorlar.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Erzurum'da 2015 yılında devlet korumasındaki 5 çocuğun evlat edindirildiğini söyledi.

Evlat edindirme ve koruyucu aile sayısında artışlar yaşandığını belirten Abdulhakimoğulları, bu yöndeki bilincin her geçen gün arttığını ifade etti.

Koruyucu aile hizmetleri ve evlat edindirme konusundaki yoğun saha çalışmalarının sonuç verdiğine dikkat çeken Abdulhakimoğulları şunları söyledi:

'' Ramazan ayı gibi manevi değerlerin önem kazandığı bir ayda, evlat edindirmek ve koruyucu aile olmak gibi yardımlaşma ve danışmanın en iyi örneği olan bu sorumlulukları almak isteyen vatandaşlarımızdan, yoğun ilgi görmek, bizleri mutlu ediyor. Erzurum'da 2015 yılında 5 çocuk evlat edindirildi. Bunun yanında 23 koruyucu ailenin yanında 27 çocuğumuz korunma altına alındı. Bu rakamların her geçen gün artması örnek teşkil etme açısında da son derece önemli. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Evlat edinen vatandaşlarımızın sevincine tanık olmak paha biçilmez bir duygu''

Abdulhakimoğulları, Erzurum'da 10 yıl içinde gerçekleşen başvuruları şöyle sıraladı: 2004'te 1 aile, 2005'te 1 aile, 2006'da başvuran aile yok, 2007'de 1 aile, 2008'de başvuran aile yok, 2009'da 2 aile, 2010'da 1 aile, 2011'de 2 aile, 2012'de 3 aile, 2013'te 27 aile, 2014'de 23 aile, 2015 yılının 8. Ayı itibariyle 27 aile koruyucu aile olarak çocuklarımıza hizmet sundu. Görüldüğü gibi rakamlar her geçen gün artıyor''

Abdulhakimoğulları, Erzurum İl Müdürlüğü olarak çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde sıcak bir aile ortamı oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

ÇOCUKLARA YARDIM EDEBİLMENİN EN İYİ YOLU

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci ise çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildiklerinin bilimsel olarak kanıtlandığını ifade etti.

Ekinci şunları söyledi: '' Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır" açıklamalarında bulundu''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.