İlçeler Haber Girişi : 16 Şubat 2016 22:15

Atakan, 21 gündür aranıyor

Atakan, 21 gündür aranıyor
İspir İlçesi'nde geçen 26 Ocak'ta, yüzeyi buz tutan Çoruh Nehri'ne düşen 11 yaşındaki Atakan Zor, tüm arama çalışmalarına rağmen 21 gündür bulunamadı.
Erzurumajans-İspir İlçesi'nde geçen 26 Ocak'ta, yüzeyi buz tutan Çoruh Nehri'ne düşen 11 yaşındaki Atakan Zor, tüm arama çalışmalarına rağmen 21 gündür bulunamadı.

İspir'de 26 Ocak günü saat 15.00 sıralarında devriye gezen polisler 25 Şubat İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Atakan Zor'u Çoruh Nehri üzerinde buza tutunmuş olarak gördü. Bölgede bulunanlarla birlikte olay yerine koşan polisler, Atakan'ı ip atarak kıyıya çekmek istedi. Ancak elleri soğuktan etkilenen çocuk ipe tutunamayınca akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Erzurum'dan İspir'e giden AFAD'da görevli balık adamlar hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ve yüzeyi buzla kaplı Çoruh Nehri'nde yaptığı aramalardan sonuç alamadı. Yaşamından ümit kesilen Atakan'ı bulmak için bölgede çalışmalarını sürdüren AFAD'ın balık adamlarına Rize'den Deniz Polisi sualtı ekibi destek verdi. Sibirya soğukları nedeniyle AFAD ve Deniz Polisi çalışmalarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ankara'dan Atakan için gönderdiği özel arama ekibine bıraktı. JAK timin balık adamları nehir üzerindeki buzları kazmalarla kırarak ilerledi ancak sonuç alamadı. Aşırı soğuk hava nedeniyle balık adamlar su altında en fazla 12 dakika kalabilince geçen 12 Şubat günü çalışmalara ara verildi.

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Atakan'ı arama çalışmaları dün yeniden başladı. Erzurum AFAD Arama ve Kurtarma Birliği Sualtı ve Suüstü Arama dalgıç ekibi 21 gündür kayıp olan Atakan Zor'u sıcaklığı 3 derece olan suda buzlar eridiği için aramalarını sürdürüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.