Bölge Haber Girişi : 26 Aralık 2010 02:27

Atatürk Üniversitesi de karıştı!..

Atatürk Üniversitesi de karıştı!..
Atatürk Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler karşı karşıya geldi.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında öğle saatlerinde başlayan gerilim akşam saatlerinde yükseldi. 30 öğrenci gözaltına alınırken linç edilmek istenen 3 öğrenci bir markete sığındı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü yaklaşık 50 öğrenci arasında bugün öğle saatlerinde demir sopa ve bıçakların kullanıldığı kavga meydana geldi. Kavgada 3 öğrenci bıçaklanarak yaralanırken polis olaylara müdahale etti.
 
Akşam saatlerinde ise arkadaşlarının bıçaklandığını haber alan bir grup ülkücü öğrenci, karşıt görüşlü öğrencilere saldırı girişiminde bulundu. Üniversite marketi önünde kıstırdıkları 3 öğrenciyi linç etmeye çalışan kalabalık öğrenci grubuna üniversite bünyesinde görevli güvenlik görevlileri müdahale ettiler. Bu sırada 3 öğrenci markete sığındı. Marketin camlarını kırılırken çok sayıda polis olay yerine sevk edildi.
 
Markete sığınan 3 öğrenci daha sonra çevik kuvvet polisleri nezaretinde polis otobüsüne bindirilerek Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürüldü. Bugün karşıt öğrenciler arasında çıkan olaylar sonrasında toplam 30 öğrencinin gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Öte yandan olaylar sırasında tabanca çeken ve daha sonra bir otomobille kaçan bir öğrenci ise aranıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.