Erzurum Düzenleme Tarihi : 15 Ocak 2024 12:29 Haber Girişi : 11 Ocak 2024 13:28

Atatürk Üniversitesi'nde son durum! Onur Sağsöz'ün özel haberi

Atatürk Üniversitesi'nde son durum! Onur Sağsöz'ün özel haberi
Atatürk Üniversitesi'nde çeşitli fakülte ve meslek yüksek okullarına araştırma ve öğretim görevlisi alındı. Kadrolardan biri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut'un oğlu Ö. Karabulut'un oldu. İşte detaylar.

Üniversite camiası bu habere nasıl tepki verecek?

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi, çeşitli fakültelerin birimlerine Araştırma ve Öğretim Görevlisi alımı için geçen yılın aralık ayında ilana çıktı.

 

10 fakülte ve 4 Meslek Yüksek Okulu’na alınacak araştırma ve öğretim görevlileri için Resmî Gazete’de yayınlanan ilanda son başvuru tarihi 20.12.2023 olarak belirlenirken, ön değerlendirme tarihi 27 Aralık 2023 oldu.

 

NOKTA ATIŞI MI?

 

İlanda Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun İş Sağlığı ve Güvenliği programı için açılan kadroda ‘Makine Mühendisliği Lisans Mezunu’ şartı arandı. İş Sağlığı ve Güvenliği lisans mezununun bile başvuramadığı kadro için ayrıca “İş Sağlığı ve Güvenliği alanında tezli yüksek lisans derecesi almış olmak, En az C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikası almış olmak, Lisans mezuniyeti sonrası belgelendirmek kaydıyla İş Sağlığı ve Güvenliği alanında en az 3 (üç) yıl deneyimli olmak. ALES SAYISAL puan türünden en az 70 (yetmiş) almış olmak” kriterleri istendi.

 

 

REKTÖR’ÜN OĞLU BAŞVURDU

 

27 Aralık 2023’te açıklanan ön değerlendirmede kadro için 4 ismin başvurduğu anlaşılırken, ikisinin ilan şartlarını sağlamadığı belirlendi. Aralarında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un oğlu Ö. Karabulut’un da yer aldığı iki kişi için ise ‘sınava girebilir’ değerlendirmesi yapıldı. 3 Ocak 2024’te Teknik Bilimler MYO’da yapılan sınav sonucunda Ö. Karabulut’un kazandığı açıklandı. 

 

TARTIŞMALARA YOL AÇTI!

 

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği Programı için İş Sağlığı ve Güvenliği lisans mezunu yerine ‘Makine Mühendisliği lisans mezunu’ şartı aranması ‘nokta aşı ilan’ iddiaları ve tartışmalara neden oldu. Bu arada hem ön değerlendirme hem de sınav sonuçlarında Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık, Aşkale MYO Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ile Horasan MYO Posta Hizmetleri bölümlerinde sadece birer kişinin sınava girmesi dikkat çekti.

 

REKTÖR ÇOMAKLI KIZINI ÜNİVERSİTEYE NASIL ALDI?

 

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, görev süresinin dolmasına 6 ay kala Ankara Özel Başkent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi kızı E. Çomaklı’yı yatay geçişle üniversiteye aldı. Üniversite camiasında dedikoduların artmasına neden olan bu geçişin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Haber: Onur SAĞSÖZ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali kemal 26 Şubat 2024 22:00

    Onur bey özel okulların zam oranını devlet yüzde 60 olarak açıkladı. Lâkin atatürk ünüversite rektörüne bağlı vakıf okulları zam oranının yüzde 300 ler olduğu konuşuluyor. Rektör bey insanları soyup mahvetmek peşinde bu nasıl bir saçmalık 50 binden 150

  • Mustafa 19 Ocak 2024 15:55

    Kızı ebrar çomaklı haksız hukuksuz eczacılık fakültesine geçmiş çok mu abi fetöden tutuklu hapiste ,diğer kardeş ösym başkanı ,oğul 1 erzurum teknik üniversitesinde de araştırma görevlisi ,oğul 2 erzurum belediyesinde kadrolu işe alındı ,yeğen veteriner fakültesi ,küçük gelin iletişim fakültesi ,yeğen 5 aziziye belediyesi işçi, yeğen 10 12 milli eğitim müdür, rektör yeğen reis emri ile eskişehirde terki görev edildi, daha neler neleeeer ama isimleri Ebubekir ömer ali elif ebrar burak gibi Müslüman isimler islam dini bu mu hazreti ömer adaleti bu mu çomoğulları yetmedi kendi çocukları yeğenleri başka rektör çocuklarını al bakan arasın dekan yap bu mu yeni nesil üniversite ALLAH SORSUN.

  • bul karayı al parayı 17 Ocak 2024 22:40

    gençtik bir oyun vardı Bul Karayı Al Parayı bunların ki misal üniversite arazisini ver hilton otel veya belediye kap kadroyu parsel parsel sat adı olsun yeni nesil üniversite tamam eski retörlerden de çoluk çocuğunun birisini alan oldu ama bunlar belliki toptancı perakende işi yok yaradan var gam yok....

  • gariban 16 Ocak 2024 11:21

    istedikleri gibi herkese kadro veriyorlar

  • Siyah - Beyaz 15 Ocak 2024 15:41

    Basıncılara da kadro verilir mi? Verilirse yazılır mı?

  • Zeki trabzone 15 Ocak 2024 12:12

    Karabulutun ilahiyatta Prof olan ve her hafta camilerde İslamın adaletini anlatan kardeşinin oğlu da belediyede sözleşme alıp memur olmuş. Hele bir sorun ki ne iş yapıyor? Neyse 2 ay sonra halkımız bunlara onay verir yine nasıl olsa vatan millet Sakarya bize makam mevki koltuk para bunlara...

  • nihat özdemir 15 Ocak 2024 10:07

    Şu toplumun yuzde 90ı bunu yapar. Rektörü bırakın devlet dairelerinde müdür olanlar bile yapabiliyor.

  • alihan önder 15 Ocak 2024 08:48

    İş güvenkliği bölümüne makina mühendisi niçin alınsın böyle haksızlık hukuksuzluk olur mu. kadro ilanında makina mühendii lacak ibaresi çok ayıp olmuş ve bunu anlı şanlı rektörler ve müdürler proflar yapmış. Ölüm varahiret var o maaştan kime ne hayır gelecek. haram para olacak. buna sebep olan okul müdürüde yardımcılarda sınavı yapanlarda vebal alacak maaşlarının hayrını göremeyecekler. kıyamete kadar bu vebali çekecekler. açarsın kadroyu mühendislik mezunu başvurabilir dersin kimin kısmeti varsa o girer. İsme özel kadro açmak özel birsine kadro açmak hiç bir profesöre ve müslümana yakışmaz. ben kendi hakkımı haram ediyorum. maaşınızın hayrını görmeyin. bakın 9 vatane vladı şehit oldu siz torpil yapasaınız diye değil. yurdu yaşatmak için şehit oldular siz kadro açasınız diye değil. haram olsun 1000 kere haram olsun. 70 bin hatim okundu size haram olsun.

  • Bahadır 15 Ocak 2024 05:41

    Yorumları okudum Biz bunu fazlasıyla hak ediyoruz Beynini kullanmayan herkes bu işlerin ortağıdır Cahilce yorum yapanları gördükçe daha daha daha çok hak ettiğimizi düşünüyorum hele biri var ki cumhurbaşkanına ümidini bağlamış ak kadrolardan medet umuyor :) sen beklemeye ümit etmeye devam et

  • Adaletsiz liyakatsız 14 Ocak 2024 22:00

    Sivil havacılık bölumüne 2 yil tecrube sarti konulmuştu kazanan kisinin soyadi tanidik gelmedi mi? Neden yazmiyosunuz. Ha çomaklı artik izmir de muteahhitlik yapiyo... Aşkale sivil havacilik asikar, bir prof. un V.B. nin kizi...Digerinide sen açikla. Bahsettiginiz rektör hangi siyasinin akrabası? Siyasiler halkın talebini dinleyip talep edilen yerlere kendi akrabalarını yerlestiriyo.

  • Adaletsiz liyakatsız 14 Ocak 2024 21:58

    Sivil havacılık bölumüne 2 yil tecrube sarti konulmuştu kazanan kisinin soyadi tanidik gelmedi mi? Neden yazmiyosunuz. Ha çomaklı artik izmir de muteahhitlik yapiyo... Aşkale sivil havacilik asikar, bir prof. un V.B. nin kizi...Digerinide sen açikla. Bahsettiginiz rektör hangi siyasinin akrabası? Siyasiler halkın talebini dinleyip talep edilen yerlere kendi akrabalarını yerlestiriyo.

  • Mbaşılı doğan 14 Ocak 2024 14:35

    Vah vah hele ne hallere düşmüşsünüz koskoca cumhurbaşkanının atadığı rektörlerin yaptığı küçücük işlere bakın yuh. Rektör isterim rektör bir hurşit bey gibi bir bıyıkoğlu gibi rektör isterim. Torpilcikik terin dibine batsın

  • Dadaş 14 Ocak 2024 10:41

    Dil ve ales puanı 80 in üzerinde olmalı. Ve torpil dönmemeli enyüksek puanlılar hakedenler girmeli. Rektör ve ekibi torpilci sılandalar kıraliçesi kul hakkı yiye yiye şiştiler

  • Ahmet deniz 14 Ocak 2024 07:48

    Okudukça üzülüyorum resmen hışto işi kıro işi işler dönüyor seçimle gelen rektör bunları yapmaz bir sorumluluğu olur bir öz güveni olur bu nedir ya. Bir hocaya yakışmayacak şeyler bunlar, bir rektöre pardon 2 rektöre yakışmayacak şeyler organize işler. Tüm dekanların istifa etmesi gerekir bir tepki göstermek için ve bir daha bu durum yaşanmaz ama nerde o yürek makamdan cayacak. Gerçekten olmamış olmamış yakışmamış.

  • Mehmet 13 Ocak 2024 17:18

    Malesef akademisyenlik itibar kaybetti akademide kim ne derse desin üstün zekalı kişiler temeldir. Bin tane sıradan prof den se örneğin bir schrodinger daha değerlidir. O yüzden bu üstün zekalı ve çalışkan kişiler bu mesleği seçerken önce itibar sonra maaş düşünür. İtibar kalmazsa maaşında o emi kalmaz.

  • adalet 13 Ocak 2024 11:25

    özel kalem müdürü ve hanımı tömere geçiş yaptılar ama orda dokuz yıldır çalışan çocuklar aylık iki bin tl alıyor onlara kadro vermediler zulum arşa dayandı söyleyecek bişi bulamıyoruz lanet olsun

  • Esalettin dönmez 13 Ocak 2024 11:20

    2 hafta önce doktorları torpille bitirin demişlerdi bunun için senato toplanmıştı şimdi bu şekilde bitirenler atandı. Myo lar zaten kızak okulu oldu buradan hemen fakülteye geçiş sonra dekan yardımcılığı sonra niye kalite yok elbette olmaz üniversiteler bu şekilde dibe otururur. Bilim falan yok hersey filim oldu. Allah sonumuzu hayr eylesin. Torpille atama olur ama torpille buluş Nobel olmaz. 7 katmanlı kalite yeni nesil üniversite hep lafta gerçekte 7 göbekten torpil var sadece. Hadi hayırlı torpiller.

  • ERZURUM AJANS 13 Ocak 2024 09:50

    'Asaletli Dadaş' rumuzuyla paylaşımda bulunan okuyucu: Yorumunuz hakaret-aşağılama içerdiğinden yayınlanmamıştır. Erzurum Ajans

  • Rektör yardımcılarının kızı ve damadını unuttunuz 13 Ocak 2024 06:10

    İnönü Üniversitesinin iş yapmaz muhterem rektör yardımcısı abdulkadir baharcicegin kızı ve damadı bunun en güzel örneği. Damat önce myo ya alınır sonra doktorası bitirilir sonra mühendisliğe geçirilir. Kızı apartopar doktora yaptırılır. Alani olmayan fakülteleye özel şart ile alınır. Ne güzel değil mi? Imrenilecek bir kariyer hikayesi.

  • Ocakbaşı 12 Ocak 2024 22:28

    Musluman ulkeyiz elhamdulilllah.. Kul hakkı bilen haram lokma diyen kalmamış kucuk degil artık buyuk kıyamet alemetleri bunlar iste devlet düzeni kalmamış

  • Ketim tekin 12 Ocak 2024 20:05

    Bunları okuyunca emniyette bir birim kurulmalı böyle usulsüzlük takip edilmeli bu ne yahu koskoca rektörlerin yaptığı şeye bakın. O üniversitelerden hayır gelir mi İbrahim Çeçen beye söyleseydiniz daha iyi maaşla bir şirkete geçer di kendi işimde karalanmazdı Atatürk üniversitesinin Ömer hocamın da ismi karalanmazdı. Yapılan şey hiç etik değil. Sonra bu üniversiten fayda bekle kendine hayrı olmayan bir üniversite. Herkesin çoluk çocuğu var yetimi var şehit evladı varken torpille atama haram olsun.

  • Dursun 12 Ocak 2024 19:45

    Akademik kadronun bu olduğu, böyle dağıtıldığı beni şaşırtmıyor, ayrıca idari kadrolar da kpss dışı atamalarda, yükselmelerde böyle.. Taşeron dan kadroya geçenler de böyle.. Siz sade bir iki kişiye takılı yorsunuz.

  • Mustafa ar 12 Ocak 2024 18:52

    Gazetelere yansıyan haberler rektörün hep kötü işleri arazi vermiş usulsüz atamalar kadı ilanları yahu hiç mi iyi bir şey yapmıyor. Bir rektör oğlu kızı usulsüz atanıyorsa babasının o an intihar etmesi gerekir onur şeref gurur bunu gerektirir. 1 Japon bile olamıyormusunuz. İstafa etmiyorsunuz intihar etmiyorsunuz siz nasıl bir insansınız kösele mi yüzünüz nedir

  • Ak davanın neferi 12 Ocak 2024 17:42

    Cumhurbaşkanımızın Doç ve Profesörlükte aranan dil puanını 65'ten 55'e düşürdüğü gün, çslışanlara diş bileyen yönetim bir senato kararı ile 65 puanı 70'e çıkararak yeni mağduriyetlerin oluşumuna güle oynaya neden oldu. 5 yıldır profesörlük, doçentliğe hazırlananlar Cumhurbaşkanımızın kolaylaştıcı yaklaşımına savaş açtılat savaş! Sayın Cumhurbaşkanım kıymetli efendim keşke puanları vs füşürmeseydiniz yerelde normalde sahip olduğumuz puanla ksdromuzu alabilirken şimdi alamıyoruz sizin kolaylaştıcçtıcı sdımınız arkadaşlarımızı mağdur etti ve dertlerini anlatacak makam yok. Sizin adınıza zulüm ediliyor lütfen bu insanların hem yaptığı işlemler hem de bu uygulamaları gözden geçirilsin DURDURUNUZ!!! Elbette A ünüversitesi, B üniversitesinin çocuklarına eş dost yakınlarınsa kadro vererek devlet imkanlatını şahsi nüfus temininde kullanması ise hiçbir vicdana dine imana sığmaz rabbim haksızın yüzünü güldürmesin. İyi de gölümüzü ömrümüzü verdiğimiz AK Parti kadroları bu zülme niçin bir DUR demez.

  • Ali er 12 Ocak 2024 16:30

    Gerçek bir Müslüman birey bu tip haksızlıkları yapmaz. İster rektör ister memur olsun haksızlık iyi şey değildir. Ayıp değil mi torpil

  • Vatandas? 12 Ocak 2024 15:43

    Ye kürküm ye dünyası...

  • Hanifi 12 Ocak 2024 14:04

    Dursun Aşkaleli galiba, yada Aşkale Meslek Yüksekokuluna girenin yakını, haber bayağı dokunurmuş gibi, üniversiteler de bu kadar açıktan aleni torpil ve haksız kadrolaşma olmamalı. Bunu normalmiş gibi yorumlamak bu yorumu yapanların da torpille bir yerlere geldiklerini gösterir. Bence Çomaklı döneminde kadro alanların hepsi incelemeye tabi tutulmalı, bakılmalı ki bir tane hakkıyla, torpil olmadan, birinin yakını olmadan kadro alan var mı?

  • Pilevneli 12 Ocak 2024 13:19

    Dadaş benden önce ölürse ben de nasıl can vereceğini görmek istiyorum.

  • Dursun 12 Ocak 2024 13:08

    Bu Üniversitede yada diğer üniversitelerde alımlarda farklı uygulamamı var, bunun neresi haber, iki kişi iz sürülmüş bu sonuç çıkmış, eğer sadece bu ise alkışlar tebrik ederim, herşey bu kadar düzgün ise, haksızlık bile yapılıyor ifşa edilerek, o zaman topyekun herkesin seceresi dökülsün

  • Dadas 12 Ocak 2024 12:48

    Bu comakli nasıl can verecek benden önce ölürse gidip görmek istiyorum..

  • Yaşlı adam 12 Ocak 2024 09:43

    Fotoğraf bölümüde yaksek lisans programı açmak isteyen hocalara dekan bey mani oluyor üniversiteler bilim merkezi değil akrabaya,çocuğuna iş bulma kurumu

  • Ali er 12 Ocak 2024 08:29

    Koskoca rektör oğluna iş için bunu yapıyorsa artık yazıklar olsun. Eczacılık fakültesi hocaları niye engel olmamış. Makina mühendisi nasıl iş güvenliği bölümüne girer oldu olacak dişçi ve ya tıp fakültesine atasaydınız her iki rektörede yakışmamış. Haksız hukuksuz maaşlar gün gelir ilaç parası olur size. Keşke dus ve tus gibi bu iş te sınavla olsa torpilden bıktık usandık. Devlet in adaleti kör topal ağır. Adalet hızlı olmalıdır geç gelen adalet adalet değildir devlet reflexleri hızlı olmalı.

  • Aykiz 11 Ocak 2024 23:14

    yeni nesil oğul ve kızları kalmadı hepsini torpille üniversiteye yerlestirdiler. Guçleri yetse mezardaki nesillerini de yani eski nesillerin de üniversiteye torpille alacaklar.

  • Toraman 11 Ocak 2024 23:01

    Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı oğlunun tezine jüri başkanı oldu, ilgili kanunu çiğnedi, bu kanunun çiğnenmesi sonucu yüksek lisans mezunu olma asgari şartı sağlandı ve bu sayede meslek yüksekokuluna öğretim görevlisi olarak girdi. Bu yönetmeliği çiğneme skandalı basında yer aldı, üniversitede herkes birinci derece yakına yapılan bu kıyağı, yani yönetmeliği çiğneme skandalını aylarca konuştu, sayın Rektör ses çıkarmadı. Nede olsa yeni nesil üniversite yani yeni neslinizi oğlunuzu kızınızı üniversiteye yönetmelik ihlali ve torpille alma üniversitesi.

  • Liyakat uzmanı 11 Ocak 2024 22:25

    Sürücü istediği kadar değişsin devlet yediği kazığı unutmaz not eder, elbet o çok güvendikleri sistem değişecek, sistem çökecek ağlayarak o koltukları terk edecekler.

  • Halis demir 11 Ocak 2024 22:15

    3. Sınıf öğrencisi yatay geçiş yapamaz bu hukuksuz ve yasa dışıdır. Bunu bir rektör yapıyorsa emrindeki memurlar ne yapsa az bile. Eski rektör hurşit beyin oğlunu ziraat fakültesindeki hocalar almamışlardı şimdi eczacılık fakültesi dekanına soruyorum Yücel abla bumu doğruluk dürüstlük bumu milliyetçilik bumu Müslümanlık. Sana yakışmadı o kadar üniversitenin ekmeğini yedin suyunu içtin. Bu haksızlığa dur niye demedin. Dekan oldun ki haksızlığa dur diyesin değil mi. Yakışmadı Yücel hocam olmadı. Hepimizin çoluk çocuğu var oğlu kızı var.

  • MGV 96 11 Ocak 2024 21:36

    Yorgun demokrat,senin siyasi görüşündekiler bu üniversiteye fazla gelir.Senin ima ettiğin bölümden mezunum.Söz konusu o hocayı alanında ülkemizde herkes tanıyor.Hatta hocayı duyan buraya yatay geçiş yapmaya çalışıyor.

  • Alma Mazlumun Ahını Çıkar, Aheste Aheste 11 Ocak 2024 21:00

    çomaklıdan adalet mi bekliyorsun bırakın Allah aşkına araştırma hastanesinin eski müdürü t.k nın gelini n.k yı sınavsız şube müdürü yaptı ne adaleti bizlerde torpilli vede memur sen. adamlarına sebep yalandan açılan sınavlarda ter döküyoruz Allah ondan çıkarsın ne deyim ama ne yazık ki başlarımız bunları okuyup ta hala bu adaletsiz insanları başa getiriyorlar ona yanarım

  • Erzurum 11 Ocak 2024 19:36

    Hak yıyen Müslüman lar yuzune dınden namaz kılandan soguduk artık

  • HalitGünyaktı 11 Ocak 2024 17:58

    Ömer bey?in oğluda erzurum büyükşehir belediyesinde kadro aldı şart şurt aranmadan bir sürü insanın hakkına girerek yazık gerçekten.

  • Yorgundemokrat0625 11 Ocak 2024 17:24

    Onur Sagsöz ,Sayın Karabukutluyu hiç sevemedim...Eşimin hakkı burnundan fitil fitil gelsin...Hocası olmayan ve 10 yıldır görevlendirmeler yürütülen bölümlere sayin Comakli neden kadro vermiyor? Mikrobiyoloji vb.dallarda hangi siyasiler doktora yapıyor,onu yazamasin tabii sende işine geleni yazıyorsun!Dürüst değilsin Erzurumlular çok hak yiyorsunuz..Eminim bu yorumuda yayimlamayacaksin...

  • Mahir YİĞİT 11 Ocak 2024 16:25

    Her kim adaletsiz iş yapıyorsa onları Yüce Allah'a havale ediyorum.Bu ne rezillik,bu bahsedilen zatların çocukları acaba sınava girmişlermi.Müslümanım deyip te çoluğunu çoçuğunu torpille işe yerleştiren kişilere sesleniyorum,Allah aşkına Allah'ın ismini anmayın çünkü gerçek müslüman olsaydınız kendi çocuğunuz dahi olsa adaletten ayrılmazdınız.Allah Yüce Kitabımız Kur'anı Kerimde bir kaç ayetinde Adaletten ayrılmayın diyor.Yani Adalet bizzat Allah'ın emridir.Uymayan vasa kafirdir.Artık gerisini sizlere bırakıyorum.