Erzurum Haber Girişi : 18 Nisan 2015 21:15

Atatürk Üniversitesi'nde soykırım protestosu

Atatürk Üniversitesi'nde soykırım protestosu
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi öğrencileri, yürüyüş düzenleyerek "sözde Ermeni soykırımı" iddialarını protesto etti.
Erzurumajans-Erzurum'da Atatürk Üniversitesi öğrencileri, yürüyüş düzenleyerek "sözde Ermeni soykırımı" iddialarını protesto etti.

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe çok sayıda vatandaşta destek verdi. Yakutiye Kent meydanında toplanan grup, "Soykırım Yapmadık, Vatan Savunduk", "Ne Mutlu Türk'üm Diyene", "Vur Vur İnlesin Diaspora Dinlesin" sloganları eşliğinde Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdüler. Grup adına açıklama yapan tarih bölümü öğrencisi Tayfun Sezdi, "Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır. Bizler vatansever Türk gençleri olarak bu yalanın karşısına her zaman dikileceğiz. Tarihi gerçekleri saptırmaya çalışanlara karşı her zaman mücadelemizi vereceğiz. Taşnak çetelerinin liderlerinin yazılarıyla ve tarihi belgelerimizle bunu kanıtladık. Türk milleti hiçbir kavme ve hiçbir halka soykırım yapmamıştır. Ecdadımız yalnızca vatan savunmuştur" dedi.

Gerçek soykırımın emperyalist batılı devletlerce uygulandığını kaydeden Sezdi, "Fransa Cezayir'de, Rusya Çeçenistan'da, Çin Doğu Türkistan'da, Amerika Kızılderililer üzerinde, Sırplar Bosna'da ve 20. yüzyılın sonlarında Ermeniler Hocalı ve Karabağ'da soykırımlarını işlemişlerdir. Ancak siyasi çıkar, ekonomik denge ve askeri güçlerinden dolayı yaptıkları soykırımlar gündeme gelmemektedir. Şunu iyi bilsinler ki Türk milletinin dostluğu ne kadar samimi ise düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. Sabrımız taşarsa Erivan ortasına Türk bayrağı diker, gölgesinde namazımızı eda ederiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okuyan öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.