Eğitim Haber Girişi : 31 Mayıs 2016 02:48

Atatürk Üniversitesi'nde trilyonluk israf

Atatürk Üniversitesi'nde trilyonluk israf
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde başlatılan tamirat ve tadilat çalışmaları, fakültede görev yapan öğretim üyelerini isyan ettirdi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde başlatılan tamirat ve tadilat çalışmaları, fakültede görev yapan öğretim üyelerini isyan ettirdi. Sınıf ve amfilerdeki sapasağlam sıraların sökülüp, parçalanarak çöpe atılmasına isyan eden hocalar, "Rektör Bey'i bu talanı durdurmaya davet ediyoruz" dediler.

Eğitim fakültelerinde verilen pedagojik formasyon eğitimine karşılık, öğrencilerden tahsil edilen paralardan sağlanan kaynakla ortaya çıkan bu israf büyük tepki topladı. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi yönetiminin, 'Pedagojik Formasyon' sayesinde  sağladığı gelirin yüzde 40'ını fakülte hocalarına dağıttıktan sonra, geri kalan yüzde 60'lık dilimini 'har vurup harman savurması' fakültede görev yapan öğretim üyelerini çileden çıkardı.

Yaklaşık 1 trilyon liralık kaynağın çöpe gitmesine isyan eden hocalar www.erzurumajans.com aracılığıyla tepkilerini dile getirdiler. Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt'a ulaşan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyeleri, çöpe giden binlerce liranın milli servet israfı olduğunu anlatarak şöyle konuştular:

REKTÖR HOCA BU İSRAFTAN HABERİN VAR MI?

"Fakültemizde çalışma alanlarımız, yani sınıf ve amfilerimiz oldukça iyi. Kendi özel ofislerimizde her türlü ihtiyacımızı karşılayacak kapasitede... Başka üniversitelerden gelip fakültemizi görenler, hayran kalıyor. Hal böyleyken, dekanlık formasyon paralarını vara-yoğa harcamaya başladı. Sınıf ve amfilerin sıraları, parçalanarak sökülüyor. Salonların ışık sistemleri yenileniyor. Bunların hiçbiri ihtiyaç değil. Hepsi yönetimin keyfiyetiyle ve bir yerlere para kazandırmak amacıyla yapılıyor. Bu bir israf, bu bir talan. Rektör Prof. Dr. Hikmet  Koçak hocamıza aracılığınızla sesleniyor ve bu talanı acilen durdurmasını, böylesi ağır bir vebal ve sorumluluğa giderayak ortak olmamasını kendisinden istiyoruz." 

DÜŞMAN MALIYMIŞ GİBİ PARÇALIYORLAR!

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde yaklaşık 30 sınıf ve amfinin tepeden tırnağa yenileme çalışmalarının hızla sürdüğünü anlatan Öğretim Üyeleri, "Diyelim ki, bu değişikliğe karar verildi. İnsan hiç olmazsa o sağlam sıraları parçalatmaz, adam gibi söktürür ve sıraya, kapıya ihtiyaç duyan çevredeki ilçe ve köy okullarına gönderir. Böyle bir şey ne yazık ki, yapılmıyor. Resmen düşman malıymış gibi, o sağlam sıralar parçalanıyor. Yerlerine ise, kumaş yüzlü oturaklar yerleştiriliyor. O binlerce lira değerindeki sıralar, kapılar, masalar ise çöpe atılıyor. Yazıktır... Günahtır... " diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bilimi yuvası değil talan yuvası 01 Ocak 1970 02:00

    Tarihinin en uçuk talan ve yolsuzluğunu yapanlar şimdilerde kendilerini sağlama alma çabasındalar.Dikkat dikkat gelecek yönetim işiniz çok zor sanırım naneyi şimdiden yediniz afiyet olsun.Talancılar da zehir zıkkım olsun.

  • Ali Yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Daha ne dolaplar döndü bu fakültede; mesela pedagojik formasyon paraları iki yıl yasa dışı görevlendirmeler yapılarak dağıtıldı, mesela hüküm giyen personele maaş ödendi, mesela öğrencilerden paralar toplandı, mesela bakım onarım adı altında aynı firmaya sürekli peşkeş çekildi. Bütün bunlara göz yuman yönetici şimdi pılısını pırtısını toplayıp kaçma telaşında. İzleyin bakın daha ne demler ne devranlar çıkacak orta yere. İzleyin

  • yorumcu 01 Ocak 1970 02:00

    bu eğitim fakultesinde kpss sınavına girdim bu tahta sıralarda kalktığımda bacaklarım tutmuyordu ,değiştirmek lazım

  • adem 01 Ocak 1970 02:00

    Keşke fotoğraf koymasaydınız. Yaptığınız haberi tekzip ediyor. İnsana değer vermeyi ne zaman öğreneceksiniz. Güzel koltuklarda oturmayı öğrencilere layık görmediğiniz belli. Yaklaşık 20 yıllık, liselerde bile olmayan sıraları mı öğrencileri layık görüyor sunuz? Utanmadan bir de vatansever kesiliyor sunuz.

  • ibrahim 01 Ocak 1970 02:00

    Sayin ogretim üyeleri paranin eğitime harcanmasini değil kendilerine dagitilmasini talep ediyor olmali.

  • MURAT 01 Ocak 1970 02:00

    YETER KOÇAK YETER.SEKİZ YILDA YAPTIĞIN ADALETSİZLİKLER FUZULİ HARCAMALAR YETER.İSO BELGESİ ALACAĞIM DİYE ERZURUM GİBİ YERDE MİLYARLARCA PARAYI VERDİN KALDIRIMLARI BOYATIP BİSİKLET YOLU YAPTIN.ÇAMLIKLARIN İÇİNE BETON DAN BİSİKLET YOLU YAPTIN.NE OLDU BOYALAR KARA KARIŞIP SİLİNDİ BETONLAR PARÇALANDI GİTTİ.

  • Saffet Güzel 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Hocalarım siz güzel deri koltuklarda otururken öğrencilerin tahtalarda oturmasına nasıl gönlünüz razı oluyor.Lütfen yapılan güzellikleri baltalamayalım.Bizim öğrencilerimiz herşeyin en iyisine layıktır...

  • Formasyon öğrencisi 01 Ocak 1970 02:00

    Pedogojik formasyon için aldıkları 2080 tl yi veren birisi olaran çok üzüldüm. Sen koskoca Atatürk Üniversitesisin bunu yapacağına öğrenciye daha çok fayda sağlayacak sosyal kulüpler için para harca.Hem reklamın olur hem de öğrenciye motivasyon olur.Yada üniversite adına bir köy okulunu onar. o parayla sıraları yenilemenin en son iş olduğunu , daha fazla gerekli olan yerleride saysak sayfaya sığmayacağını hepimiz biliyoruz.yazık çook yazık😔