Eğitim Haber Girişi : 08 Nisan 2016 19:30

Atatürk Üniversitesi'ne, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü

Atatürk Üniversitesi'ne, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Edebiyat Fakültesi bünyesinde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü açıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Edebiyat Fakültesi bünyesinde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü açıldı.

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'nü kurmakla görevlendirilen Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Beşe, ilk kültür bölümüne altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra öğrenci alınacağını açıkladı. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'nde sadece dil değil Amerikan sineması, tarihi ve edebiyatının da işleneceğini belirten Prof.Dr. Beşe, şunları söyledi:

"Akademik çalışmalarım; Amerikan Kültürü ve Edebiyatı üzerine. Atatürk Üniversitesi'nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Kültür Bölümü olarak bir ilk. Bölümde altyapı çalışmalarını tamamlayarak daha sonra öğrenci alımına geçeceğiz. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünün dersleri şimdiye kadar kurulan dil bölümlerinden şöyle bir farklılık gösteriyor; Bu Bölüm Amerikan sinaması, kültürü, popüler kültürü gibi kültürel çalışmaları, coğrafyası, tarihi ve edebiyatından doğrudan kültürle ilgi olan kısmını ele alacak derslerden oluşuyor. Sadece dil değil aynı zamanda kültürün yansımalarının da yoğun bir şekilde eğitim içerisinde yer alacağı bir bölüm. Bölümün iki ülke ilişkilerine katkısı olacağını düşümmekteyim. Bölüm aynı zamanda Türk Amerikan ilişkilerine de akademik açıdan destek olacaktır. Kuruluş aşamasında Amerika kültür ateşeliğinden misafirler kabul etmeğe başladık. Bu da bölümün ne kadar heyecan verici olduğunun bir göstergesidir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.