Türkiye Haber Girişi : 12 Mayıs 2017 19:30

Atatürk'e hakarette flaş gelişme!.. Tutuklandı

Atatürk'e hakarette flaş gelişme!.. Tutuklandı
Süleyman Yeşilyurt , "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutuklandı.
Erzurumajans-Süleyman Yeşilyurt , "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutuklandı.

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Süleyman Yeşilyurt , avukat kızı Berrin Yeşilyurt bugün saat 14.00'de Bakırköy Adalet Sarayı'na geldi. Adliyeye giriş yapmadan önce gazetecilere açıklama yapan Yeşilyurt ardından adliyeye girdi.

Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Yeşilyurt'un , "68 yaşındayım. 25 yıldır yayıncıyım ve 23 kitap yazdım. Kitaplarım milliyetçi, muhafazakar çizgidedir. Katıldığım program hayatımın en büyük hatasıdır. 2014 yılında Fetullah Gülen'e en sert eleştirileri ben yaptım. 4 gündür televizyon programlarında altyazılar yazılmaktadır hakkımda. Ben devletin, polisinden, hakiminden, savcısından asla kaçmam. Kendim teslim oldum" dediği öğrenildi.

"TUTUKLANIRSAM CAN GÜVENLİĞİMİN SAĞLANMASINI TALEP EDERİM"

"O programa katıldığım için çok pişmanım. Ben asla Atatürk'e karşı birisi değilim. Ben 25 kişiye ekmek veriyorum. Ben yaşlıyım. Yüksek tansiyonum vardır" diyen Yeşilyurt'un, "Hasan isimli şahısla hiçbir alakam yoktur. Ben sağlık durumumdan dolayı 10 yıldır oruç bile tutmuyorum. Yazın aşağı yukarı her gün Fetullah Gülen ile ilgili haberler yaptım. Ben yaşı ve tansiyon hastasıyım. Eğer tutuklanırsam can güvenliğimin sağlanmasını hakimlikten talep ederim. Çünkü son zamanlarda çok fazla programlara çıktım. Bana bir süre verilmesini ve işlerimi düzene koyup tasfiye ettikten sonra gerekirse yine tutuklanmamı talep ederim. Ben kendim için değil, ekmek verdiğim kişiler için bunu talep ederim" ifadelerini kullandığı kaydedildi. 

MAHKEME KARARINDA TUTUKLAMA GEREKÇELERİNİ BELİRTTİ

Mahkeme, kararında şüpheli Süleyman Yeşilyurt'a atılı suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, delillerin tam toplanmamış ve delil karartma şüphesinin bulunması, öngörülen ceza miktarı, şüphelinin geçmişi ve diğer hususlar birlikte değerlendirildiğinde adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirtti. 

YEŞİLYURT TUTUKLANDI

Mahkeme, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ile "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından Süleyman Yeşilyurt'un tutuklanmasına karar verdi. Yeşilyurt adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.