Spor Haber Girişi : 18 Ocak 2012 17:19

Atletizmde maziye dönüş

Atletizmde maziye dönüş
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 10 takımın Kros Ligi’ne kalmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu tablo yıllar önce bizim PTT Spor’da yaşadığımız havanın aynısı” dedi.
Erzurum Ajans-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 10 takımın Kros Ligi’ne kalmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu tablo yıllar önce bizim PTT Spor’da yaşadığımız havanın aynısı” dedi.

Erzurumlu atletizm takımlarının 10 takımla Kros Ligi’ne kalması şehirde büyük bir sevinç yaşattı. Atletlere övgüler yağdıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Mersin'de yapılan Türkiye Atletizm Kulüplerarası Kros Ligi ön eleme müsabakalarında Erzurum takımlarının elde ettikleri başarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çintimar, “12 takımla yarışlara katılıp, on takımla yola devam etmek ve profesyonel anlamda 70 dolayında sporcunun hemen hemen her iki hafta bir başka bir ilde Erzurum adına yarışlara katılması bizim için gurur verici” dedi.

Çintimar, yaptığı açıklamada, spor organizasyonunun önemine değinerek, "Erzurum olarak atletizmde son yılların en kapsamlı ve geniş katılımlı organizasyonuna katıldık. Bu organizasyona toplam 12 takımla iştirak ettik. 12 takım içerisinde 3 takım ayrı ayrı branşlarda birinci oldu. Yine bunun yanında 10 takımımız da ligde kalarak 1. kademeyi geçip yola devam ettiler. Buraya tüm illerden yaklaşık 300'ün üzerinde takım katıldı. Bu takımlar içerisinde ilk 10'a giren takımlar yıl boyunca sezon içerisindeki lig faaliyetlerine katılma hakkını elde etti" diye konuştu.

PROJELERİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ

Çintimar, yarışlara katılan bir çok atletin kendi uyguladıkları projeler sayesinde keşfedildiklerini belirterek, “Gençlikspor Kulübümüz, İl Özel İdarespor, Palandöken Belediyespor, Telekomspor, PTT Spor, Tortum ve Karayazı Belediyespor’un atletizmin gelişmesi için büyük katkıda bulunuyorlar. Hepsini kutluyorum” dedi.
O
rganizasyonun Erzurum için bir sınav niteliğinde olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şunları kaydetti: "Organizasyon Erzurum için büyük bir sınavdı. Atletizm branşında çocuklarımızın bayan ve erkeklerde başarılı olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bunun yanı sıra ülkedeki spor kulüplerine transfer ettiğimiz Erzurumlu sporcular takımlarında en iyi dereceleri aldı. Bu da bizi çok mutlu etti. Bundan sonra her hafta Erzurum'dan 70 atletimiz bir fiil profesyonel olarak liglerde yarışacak. Bu Erzurum ve Türkiye için çok güzel bir rakamdır. Bundan sonra bu rakam daha da büyüyecek. Bir iki yıl içerisinde, Türk atletizminin özellikle mesafeler branşında yıllardır devam ettirdiği ivmesini daha da perçinleyecek olan Erzurum, atletizmde ülkenin hakimi olacak." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.