Spor Haber Girişi : 08 Eylül 2013 21:42

Atletizmin bronz kızı Tubay Erdal

Atletizmin bronz kızı Tubay Erdal
Erzurumlu Milli Atlet Tubay Erdal, Polonya'da yapılan Dünya Dağ Koşusu'nda üçüncü olarak ülkemize bronz madalya kazandırdı.
Erzurumajans-Erzurumlu Milli Atlet Tubay Erdal, Polonya'da yapılan Dünya Dağ Koşusu'nda üçüncü olarak ülkemize bronz madalya kazandırdı.

29.Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası Polonya'da yapıldı. Polonya'nın Krynica-Zdroj kentinde yer alana Javorzyna Dağı'nda gerçekleştirilen Dünya dağ koşusunda 40 ülkeden 365 sporcu mücadele etti. Erzurumlu Milli Atlet Tubay Erdal, şampiyonada göğsümüzü kabartan bir dereceye imza attı. Erzurumlu atlet 4 kilometre mesafede üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Genç kadınlar, genç erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler olmak üzere toplam 4 kategoride yapılan yarışlar büyük bir ilgi görürken, Milli atlet Tubay Erdal'ın başarısı atletizm ve spor camiasını sevindirdi. Atletizm Erzurum İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Tubay Erdal'ın şampiyonda büyük bir performans gösterdiğini ve onlarca rakibinin arasından sıyrılarak kürsüye çıktığını söyledi. Palabıyık, "Erzurum olarak atletizmdeki başarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu başarısından dolayı Tubay Erdal'ı kutluyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.