Spor Haber Girişi : 28 Ekim 2016 18:39

Atletler Cumhuriyet'e koştu

Atletler Cumhuriyet'e koştu
Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu ve 10 Kasım Atatürk Kupası Atletizm Seçmeleri yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu ve 10 Kasım Atatürk Kupası Atletizm Seçmeleri yapıldı. Sporcular, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. 

Erzurum'da okullar arası Cumhuriyet Kupası atletizm yarışları yapıldı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu İl Temsilciliği tarafından Kazım Karabekir Stadı Kampüsündeki açık alanda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atletizm Yarışları ve 10 Kasım Atatürk Kupası Atletizm Seçme Müsabakaları büyük ilgi gördü. Erzurum şehir merkezindeki okulların yanı sıra Tekman, Horasan, Pasinler ve Karayazı gibi ilçelerden atletler katıldı. 100'ü aşkın minik, yıldız ve genç atletin yarıştığı müsabakalar, oldukça güzel ve açık bir havada gerçekleşti.

Dereceye girmek için kıyasıya yarıştılar

Erzurum Atletizm İl Temsilcisi Fesih Doğan, Okullar arası Cumhuriyet ve 10 Kasım Kupası Atletizm Yarışlarına katılımın bir hayli yoğun olduğunu belirterek, "2005 ile 1999 doğumlu öğrencilerin yarıştığı atletizm müsabakalarında minik erkekler, minik kızlar, yıldız erkekler, yıldız kızlar ve genç bayanlar ile genç erkekler olmak üzere altı ayrı kategoride yarışlar yaptık. Bu yarışlarda dereceye giren sporcular 10 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan 10 Kasım Atatürk Kupası yarışlarında ilimizi temsil edecekler" dedi.

İlk altıya girenlere madalya verildi

Erzurum'da nefes kesen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk Kupası Atletizm Yarışlarında ilk altıya giren öğrencilere madalya verildi. Üçüncülük deresinden sonraki sıralamalara teşvik amaçlı olarak madalya verdiklerinin altını çizen Atletizm İl Temsilcisi Fesih Doğan, ilk üçe giren takımlara da kupa takdim ettiklerini söyledi.

Yarışlarda dereceye giren sporcular şunlar;

Küçük kızlar: 1.Zerda Kandili (Ağaçlı Köyü), 2. Berfin Akar (Tekman Koçyayla), 3. Rümeysa Aksakal (Karayazı YİBO)

Küçük erkekler: 1. Ferdi Geçit (Karayazı YİBO), 2. Emirhan Yılmaz (M. Efendi), 3. Berat Akın (Karayazı YİBO)

Yıldız Kızlar: 1. Elanur Çoban (Tekman Çukuryayla), 2. Zerda Aksu (Tekman Çukuryayla), 3. Ceren Zigeler (Karayazı M. Aikf Ersoy)

Yıldız erkekler: 1. Mevlüt Kılıç (Yahya Kemal),2. Hakim Dursun (Yahya Kemal), 3. Özkan Deniz (Yahya Kemal)

Genç kızlar: 1. Elif Eyüp (Spor Lisesi), 2. Kübra Alper (Spor Lisesi), 3. Ceren Kabak (Spor Lisesi)

Genç erkekler: 1. İslam Taşçı (Spor Lisesi), 2. Mehmet Taha Tanas(Spor Lisesi), 3. İsmail Acar (Spor Lisesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.