Erzurum Haber Girişi : 31 Mart 2017 14:05

ATM fareleri Erzurum'da tutuklandı

ATM fareleri Erzurum'da tutuklandı
Erzurum'da 2 şahıs Dubaili hackerlerle işbirliği yaparak vatandaşlara ait kredi kartları ATM'den kopyalarken suçüstü yakalandı.
Erzurumajans-Erzurum'da 2 şahıs Dubaili hackerlerle işbirliği yaparak vatandaşlara ait kredi kartları ATM'den kopyalarken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 4 farklı ATM'ye dolandırıcıların kart kopyalama düzeneği yerleştirdiği bilgisini aldı. Çok sayıda vatandaşa ait kart bilgilerini kopyalayan dolandırıcılar teknik takibe alındı. Takibe alınan dolandırıcılara düzenlenen operasyonla E.E.P. ve M.A. isimli şüpheli şahıslar suçüstü yakalandı. Yanlarında suç aleti olarak kullandıkları çok sayıda dijital materyale ve kart kopyalama cihazlarına el konuldu.

Dubai ve İstanbul merkezli çalışıyorlar

E.E.P. ve M.A. isimli dolandırıcıların Dubai ve İstanbul merkezli çalıştıkları öğrenilirken, İstanbul'dan kart kopyalama cihazlarını temin ederek ATM'lerden kopyaladıkları kartları Dubai'de hackerlere göndererek 30 dolar karşılığında kart bilgilerini ve ses dosyalarını çözdürdüler. Kartlardan yüklü miktarda para çekip gelir elde eden dolandırıcılar emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.