Eğitim Haber Girişi : 21 Kasım 2011 14:26

AÜ öğrencileri arıtma tesislerini inceledi

AÜ öğrencileri arıtma tesislerini inceledi
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (ESKİ) ait İçme Suyu Arıtma Tesisine uygulama gezisi düzenledi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (ESKİ) ait İçme Suyu Arıtma Tesisine uygulama gezisi düzenledi.

Çok sayıda öğrenci düzenlenen uygulama gezisinde tesisleri inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler tesisteki laboratuar, suyun ozonlanması, havalandırılması gibi konularda yetkililerden işletmenin çalışma prensipleri ve yapılan su analizleri ile ilgili bilgiler aldılar.
İçme Suyu Arıtma Tesisinin, Erzurum şehrinin 2025 yılı ortalama 650-700 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayacak kapasitede tasarlandığı ve tesisin iki kademede inşa edildiği 1. kademe hedef yılı olan 2015 yılı kapasitesi 172.800 m3/gün, 2. kademe hedef yılı olan 2025 yılı kapasitesi 230.000 m3/gün olduğu belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.