Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Haziran 2013 18:06

AÜ'de ağaç dikimi

AÜ'de ağaç dikimi
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Çevre Düzenleme Biriminin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Üniversite fidanlık alanına 500 adet çam fidanı dikildi.
Erzurumajans-5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Çevre Düzenleme Biriminin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Üniversite fidanlık alanına 500 adet çam fidanı dikildi.

Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeynep Eren " Bu yılki etkinliğimizde küresel ısınmayı konu aldık. Küresel ısınma 20-30 yıldır dünyamızın karşılaştığı önemli çevre sorunlarından biri olup, başta CO2 olmak üzere çeşitli sera gazlarının dünyamız atmosferindeki miktarının her geçen yıl artmasıyla meydana gelmektedir" diye konuştu.

Eren, küresel ısınmayı azaltabilmek için yenilebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak ve fosil yakıtları azaltmaya çalışmak, enerji verimliliği projeleri, binalarda ısı yalıtımlarının yapılması ve denetlenmesi gibi çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.
Doç. Dr. Zeynep Eren, bir ağaç, ömrü boyunca ortalama 0.75-1 ton CO2 solur. Ülkemizde yıllık kişi başı üretilen CO2 miktarı 3.14 ton olarak belirlendiğini ve atmosfere verdiğimiz bu zararı telafi edebilmenin en kolay yolu bir fidanı toprakla buluşturmak olduğunu hatırlattı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.