Erzurum Haber Girişi : 07 Ağustos 2021 14:50

Avrupa standartlarındaki kolej yeni binasında

Avrupa standartlarındaki kolej yeni binasında
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesinde 2018 yılında eğitim-öğretim vermeye başlayan Özel Erzurum OSB Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni binasına kavuşuyor.

ERZURUM AJANS - Öğrenciler 2021 - 2022 eğitim-öğretim yılına akıllı sınıflar ile dizayn edilmiş modern binada girecek.

 

Yeni binada öğrencilerin uluslararası platformda kendini ifade edebilmesi adına bir dizi uygulamalar bulunacak. Elektrik teknolojisi, yenilebilir enerji alanı, gıda teknolojisi ve kimya bölümlerinde eğitim alacak öğrenciler. Bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatına sahip olacak.

 

Avrupa standartlarındaki bina 16 dönüm üzerine kurulurken, 2 bin 240 öğrenci kapasiteli okulda 33 atölye, 3 laboratuar ile 2 bilgisayar laboratuarı, 1200 metre kare kış bahçesi, modern ve akıllı 54 derslik bulunuyor.

 

Bu arada Erzurum OSB Bilim Teknik ve İnovasyon Kolejinde İngilizce eğitimi birincil önem taşıyor. Öğrencinin sadece derslerinin değil sosyal yönlerinin de geliştirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler, sadece akademik değil kültürel olarak da kendilerini en iyi şekilde geliştirecek aktivite imkanlarına da sahip olacak. Kolejde sportif faaliyetlerin yanı sıra müzik ve görsel sanatlar atölyeleri ile de yeteneklerini ortaya çıkarabilecek.

 

 

Erzurum Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji ilgili açıklamalarda bulunan Bilim Teknik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Adlığ, “Bugünkü ziyaretimde o kadar çok heyecan duydum ki sizlere anlatamam. Koridorlarda koşuşan, çığlık atan, kahkahalarla sohbet eden küçük yaşamlar, Sınav heyecanı ile kütüphanede çalışan, beden eğitimi derslerinde başarı için yarışan, modern tam donanımlı atölyelerimizde üretim yapan öğrencilerimiz, onları tüm sıcaklıkları ve şefkatiyle saran öğretmen ve idarecilerimiz. Bugün gözlerimin önünde sona doğru gelen yeni modern ve akıllı kolej binamızın içerisinde tüm bu düşünceler beni sarmıştı” dedi.

 

Yeni binanın daha fazla teknolojik olduğunu kaydeden İbrahim Adlığ şöyle devam etti. “Önümüzdeki ders yılında akıllı ve modern sınıflarda ders vereceğiz. Teknolojik donanımlara sahip atölyelerimiz, sanatsal görsel yetenekleri ortaya çıkaracak resim ve müzik odamız, spor salonlarımız, kış bahçemiz yeni binamızda mevcuttur. Okulun ön tarafında bulunan 30 dönümlük araziyi de okulun bünyesine katarak öğrencilerimize iş imkânı oluşturmak amacıyla 4 tane fabrika yapacak ve öğrencilerimize hem staj hem de iş imkânı konusunda destek olacağız.”

 

Bu arada Özel Erzurum OSB Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini 4 yıl boyunca sigortalı kapsamında yararlandırmanın yanı sıra kendi öğrencilerine ücretsiz dershane imkânı da sunuyor. Eğitimlerin, alanında uzman mühendisler tarafından verileceği kolejden mezun olan öğrenciler, uluslararası denkliği olan ‘mavi diploma’ sahibi olma avantajını da elinde bulunduracak.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tarık şahin 07 Ağustos 2021 22:22

    nerede bu okul binanın gerçek resmi ve adresini neden yazmıyorsunuz