Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Aralık 2011 09:18

Ayakkabı boyacısı şiir kitabı yayınladı

Ayakkabı boyacısı şiir kitabı yayınladı
Erzurum`da ayakkabı boyacılığı yapan 43 yaşındaki Ömer Tan, `Mürekkep` adlı şiir kitabını yayımladı.
Erzurum Ajans-Erzurum`da ayakkabı boyacılığı yapan 43 yaşındaki Ömer Tan, `Mürekkep` adlı şiir kitabını yayımladı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde şiir severlerle buluşan Tan, "Milletime bir eser bırakmanın gururunu yaşıyorum" dedi.

Maddi imkansızlık nedeniyle eğitimini lise 1`inci sınıfta bırakan Ömer Tan, bugüne kadar birçok işte çalıştı. Yazın kentin en işlek semti olan Cumhuriyet Caddesi`nde kışın da pasajlarda ayakkabı boyacılığı yapan Tan, küçük yaştan itibaren yazdığı şiirleriyle adından bahsettirmeyi başardı. Uluslararası Dadaş Film Festivali`nde jüri ve sanat eleştirmenliği de yapan Ömer Tan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitim Ana Bilim Dalı öğrencisi Ahmet Güler`in de lisans bitirme tezine konu oldu.

Şiirlerinde halkın sorunlarını anlatan Ömer Tan ilk kitabı olan `Mürekkep`i çıkarmanın sevincini yaşıyor. 114 sayfadan oluşan kitabın ilk baskı sayısının 5 bin olduğunu ve bunun büyük bir bölümünü üniversitenin koridorlarında 5 liraya kendi eliyle sattığını belirten boyacı şair Ömer Tan, "Evli, üç çocuk babasıyım. Ölmek değil, her zaman örnek olmak istedim. Şair olacaksam `halkımın sorunlarını dile getirmeliyim` diye düşündüm.

Şiirlerimi evladım gibi görüyorum. Onları `Mürekkep` adını verdiğim bir kitapta yayımlamanın sevincisini yaşıyorum. Milletime bir eser bırakmanın gururunu taşıyorum. Şiir kitabımda milli, manevi ve sosyal içerikli şiirler çoğunlukta. Ayrıca kitabımda şiir, şair ve sanat hakkında bilgilerde verdim" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.