Türkiye Düzenleme Tarihi : 23 Temmuz 2020 16:45 Haber Girişi : 23 Temmuz 2020 17:00

Ayasofya camii'ne dadaş imam

Ayasofya camii'ne dadaş imam
86 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Cuma Namazıyla birlikte yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'ne Erzurumlu Bünyamin Topçuoğlu, imam olarak atandı. Topçuoğlu'nun atanma haberi Erzurum'da sevinç ve gururla karşılandı.
Ayasofya camii'ne dadaş imam

Erzurumajans-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yarın açılacak Ayasofya Camii’nde görev alacak imam ve müezzinlerin isimlerini açıkladı. Ayasofya Camii’nde Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ferruh Muştuer, Bünyamin Topçuoğlu,imam olarak, Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Acan Çelik ve Rıdvan Akbaş ise müezzin olarak görevlendirildi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftülüğü'nde düzenlediği basın toplantısıyla Ayasofya Camii'nde atanan imam ve müezzinleri tanıttı. Erbaş, "Hocalarımız kıraatleriyle, ilimleriyle cami dersleri ile ezanlarıyla, tilavetleriyle camilerimizi süsleyecek, cemaatimizi ruhen doyuracak en doğru bilgileri onlara vermeye çalışacak. Malumunuz camilerimiz sadece ezan okunmak ve namaz kılınmak için değil aynı zamanda mescidi nebinin bir şubesi olarak mektep görevini de tedrisat görevini de yerine getirmeye çalışıyor. Bugün burada atamasını yapacağımız hocalarımız, milletimizi her açıdan doyuracak güzide hocalarımız" ifadelerini kullandı.

 

 

3 imam ve 5 müezzinin Ayasofya Cami'nde görev yapacağını açıklayan Erbaş, isimleri şöyle açıkladı:

 

"Vakti ile Ayasofya Cami imamlığını o günün üniversitesi sayılacak medreselerin büyük hocaları yapıyorlar. Biz bu geçmişimize uyarak bugün Ayasofya camimize bir Profosör hocamızı imam olarak görevlendiriyoruz. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı hocalarından kurra hafız ve ilmi ile hakikaten talebelerini ve ilminden istifade eden pek çok insanımızı doyurucu bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Boynukalın hocamız. Yenicami İmam Hatibi 2015 yılı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması dünya birincisi kurra hafız Ferruh Muştuer hocamız. Üçüncü olarak Fatih Camii İmam Hatibi 2009 yılında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması dünya birincisi kurra hafız Bünyamin Topçuoğlu hocamız"


Ali Erbaş Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Acan Çelik ve Rıdvan Akbaş'ın ise müezzin olarak görevlendirildiğini açıkladı.

 

 

Ayasofya Cami-i Şerifi, Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle açılacak

 

86 yıl aradan sonra yarın kılınacak Cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Cami-i Şerifi'nde Cuma namazı öncesi icra edilecek program belli oldu. Sabah saat 10.00'da sala ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapılacak. Türkiye'nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet edecek.


Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.

 

Ayasofya Camii'ne atanan Prof. Dr. Boynukalın: "Bu çok büyük bir gurur"

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'ne 3 imam ve 5 müezzin atandığını açıkladı. Ayasofya Camii'ne imam olarak atanmasının ardından ilk duygularını paylaşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, “Bu çok büyük bir gurur, şeref” dedi.

 

24 Temmuz Cuma günü (yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Cuma namazı ile birlikte açılacak olan Ayasofya Camii'ne 3 imam ve 5 müezzin atandı. İstanbul İl Müftülüğünde yapılan basın açıklamasında atamaları açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'ne Mehmet Boynukalın, Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'nun imam olarak atandığını söyledi.

 

Açıklamanın ardından ilk duygularını aktaran Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, “Öncelikle Rabbime hamd ediyorum. Bu çok büyük bir gurur, şeref. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız beni aradığı zaman tereddüt etmeden kabul ettim böylesine şerefli bir vazifeyi. Bu işe vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, diğer tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tarihi bir olay, tarihi bir gün. Bu hizmetin bize tebliğ edilmesi de ayrıca çok gurur verici. Allah utandırmasın inşallah. Elimizden geldiği sürece en iyi şekilde vazifeyi yapmaya gayret edeceğiz. Milletimizin duasını bekliyoruz” dedi.

 

Bünyamin Topçuoğlu Kimdir?

 

1980 yılında Erzurum’da doğdu. Hafızlık öğrenimini 11 ay gibi kısa bir sürede Erzurum’da tamamladı.

 

Erzurum İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi, İlahiyât eğitimi aldı. İstanbul Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi’nde Kıraat bölümünden mezun oldu. 3 Türkiye birinciliği kazanan Topçuoğlu Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ve 10. Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışmasında, Güzel Okuma dalında dünya birinciliğine sahiptir. İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görev yapmakta olan Topçuoğlu evli olup 3 çocuk babasıdır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamasının ardından Ayasofya Kebir Camii’nde görev yapmaya devam edecek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hamza SAYIM 24 Temmuz 2020 20:13

    Ömer Ç. Memleket milliyetçiliği değil takdir edersiniz ki işini en iyi yapanlar zaten seçilmiş sen rahat ol. Sevgi ve Saygılar...

  • Ömer Ç. 24 Temmuz 2020 11:00

    Ne fark eder? Bırakın şu memleket milliyetçiliğini. İşini en iyi yapan olsun nereli olursa olsun.