Siyaset Haber Girişi : 12 Aralık 2020 17:21

Aydemir: Erzurum'a deniz getirdik

Aydemir: Erzurum'a deniz getirdik
TBMM'de plan bütçe görüşmeleri sırasında söz alan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir arasında söz düellosu yaşandı. Aydemir'in, ''Erzurum'a deniz getirdik'' sözleri şaşkınlık yarattı.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Plan bütçe görüşmelerinin son gününe Erzurum Milletvekillerinin diyaloğu damga vurdu. Meclis kürsüsünde kentin sorunlarını dile getiren ve kentin millî gelirden yüzde 1'in altında pay almasını eleştiren İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, “Erzurum bugün millî gelirden yüzde 1'in altında pay alıyor. Bu bir ayıptır, bu bir utançtır Erzurum gibi bir şehrin millî gelirden yüzde 1'in altında pay alması ayıptır. Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili hiç konuşanı ben görmedim AK Parti sıralarında” diye konuştu.

 

 

“DOĞALGAZ BİZİM ZAMANIMIZDA GELDİ”

 

Bunun üzerine maskesini indiren ve “Ne demek görmedin?” diye bağıran AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Doğal gazı biz getirmişiz, biz. Bizim zamanımızda gelmiş doğal gaz” dedi.

 

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ŞAŞKINA DÖNDÜ: DENİZ Mİ GETİRDİNİZ ERZURUM’A?

 

İYİ Partili Cinisli’nin kente yapılan yatırımlarla ilgili konuşması sırasında vekiller bir kez daha karşı karşıya geldi. AK Partili Aydemir’in, “Hiçbir şey yapılmazsa Ovit Tüneli yeter, Erzurum'a deniz getirmişiz biz deniz. Sen ne diyorsun ya?” sözleri üzerine şaşkınlık yaşayan İstanbul Milletvekili Engin Altay, “Deniz mi getirdiniz Erzurum'a?” diye sordu.

 

 

İŞTE O DİYALOGLAR

 

Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmalar aynen şöyle:

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Erzurum) - Değerli başkanım teşekkür ederim.

Değerli milletvekilleri, Sayın Grup Başkan Vekilinin konuşmasından, fiyakalı, gösterişli konuşmasından anlıyoruz ki AK PARTİ siyaseti yalnızca seçim kazanmaktan ibaret zannediyor. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) Hâlbuki bizim siyaset anlayışımız bambaşka, biz siyaseti de Allah rızası için, millet menfaati için yapıyoruz. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)

 

Erzurum'da nasıl seçim kazanıldığını da en iyi ben biliyorum. Hangi iftiralarla, hangi duygu sömürüleriyle seçimin kazanıldığını da en iyi ben biliyorum.

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Nasıl yapılıyormuş.

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Devamla) - Şimdi size yatırımlardan bahsedeyim. Erzurum istihdam yaratan yatırımları, devlet himayesindeki yatırımları 1950 ve 1960 arasında almıştır, hangileridir bu? Tortum Hidroelektrik Santrali, Erzurum'a elektrik getiren santral; Atatürk üniversitesi, hamdolsun büyük bir şerefle söyleyebilirim ki Demokrat Parti eski Milletvekili ve Bakanı, dedem profesör Rıfkı Burçaktır kurucusu. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) Et kombinası, şeker fabrikası...

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Aileye mal ediyorsunuz.

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Devamla) - Hiç alakası yok aileye mal etmiyorum, lütfen sesimi kesmeyin, burada gelip konuşun. Şeker fabrikası daha sonra da merhum Süleyman Demirel zamanında Aşkale Çimento. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) Bundan sonra yapılan bir yatırım yoktur.

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Nasıl "Yoktur." ya?

 

BEKİR KUVVET ERİM (Aydın) - Ovit Tüneli yeter, Ovit Tüneli.

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Devamla) - Eğer ki diyorsanız "Atlama kulesi yaptık." Eyvallah, 2 defa yıkıldı, 3 defa yaptınız, eyvallah. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Hiçbir şey yapılmazsa Ovit Tüneli yeter, Erzurum'a deniz getirmişiz biz deniz. Sen ne diyorsun ya?

 

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Deniz mi getirdiniz Erzurum'a?

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Aynen öyle, Erzurum'a denizi getirdik biz.

 

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Deniz?

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Aynen öyle, bir saat Erzurum'a deniz.

 

BAŞKAN - Bir dakika, bir dakika, karşılıklı söz atmayalım.

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Devamla) - Erzurum bugün millî gelirden yüzde 1'in altında pay alıyor. Bu bir ayıptır, bu bir utançtır Erzurum gibi bir şehrin millî gelirden yüzde 1'in altında pay alması ayıptır.

 

Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili hiç konuşanı ben görmedim AK PARTİ sıralarında.

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Ne demek görmedin? Doğal gazı biz getirmişiz, biz. Bizim zamanımızda gelmiş doğal gaz.

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Devamla) - Erzurum inim inim inliyor bugün doğal gaz fiyatları yüzünden. Soğuktan dükkanında doğal gaz yakamıyor ki evinde yakabilsin bu insanlar. Bu insanların şeref ve haysiyetleriyle oynamayın lütfen.

 

İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Bütün yatırımlar bizle geldi Erzurum'a.

 

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ (Devamla) - Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

SOSYAL MEDYA’DAN TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, daha sonra sosyal medya hesaplarından “Ne zamandan beri TBMM’de milletin kürsüsünde Erzurum’un sorunlarını anlatmak suç oldu? Ne zamandan beri AKP Erzurum Milletvekilleri Erzurum’un sorunlarını TBMM’de dinlemeye tahammül edememeye başladılar? Biz kim için, neden Milletvekili seçildik? Kimse bizleri susturamaz” diye tepkisini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Akif KARA 15 Aralık 2020 12:20

    Erzurum en pahalı gazı kullanan şehir. 2019 yılı verilerine milli geliri 4276TL/yıl olan Erzurum ülke ortalamasının çok altında (Veri TÜİK'ten). Öksüz şehir. Ovitin erzuruma hayrı ne. Rize için mi yapıldı bi,zim için mi? Tünel ocakları yakar. Millet ısınır. Milletvekiline diyor Deniz getirdik. Milletin giyecek d... nu yok. O mayo almış demek.

  • Erzurumlu 14 Aralık 2020 13:01

    Keşke AK Parti milletvekilleri daha çok sokakta olsa da halkın taleplerini görse. Erzurum'a değil deniz okyanus getirsen bir iş yeri kadar faydası yok. Naci Bey'in örnekleri çok yerinde olmuş. Yıllarca iş aş oluşturacak yerlere ihtiyacımız var. Erzurum ileri gidiyor kendine göre ama diğer illerle kıyasladığımızda geriye gidiyor. Eskiden Trabzon'dan Erzurum'a ne kadar insan gelirdi? Şimdi ne kadar geliyor? Sadece düşünelim değerli hemşerilerim...

  • Garadeniz 13 Aralık 2020 22:10

    Erzurum da deniz yemeyen domuz....

  • Serdar Bozkurt 13 Aralık 2020 22:09

    Denizin ovit tünelinin bu şehire ne faydası var sormak lazım kaç tane fabrika var kaç tane iş imkanı var bi seçim dışında bu şehire ne faydaları var şimdiye kadar ak partiye oy verdiğim doğrudur ama artık oy vermeyeceğim kesindir Ben bir Erzurumlu olarak kaldırım bina yapıp satmalarini değil bo sattıkları evi alacak iş istiyorum

  • Dadas 13 Aralık 2020 17:51

    Organizesi sanayi bölgesinde fabrika filan yok boş dükkan depolarıyla dolu yeni avilan tekstil fabrikasında ise bayanlar çalışıyor erkeklerin çalışacağı fabrika iş alanları yok gerçi açacak babayiğit lazım

  • Garip 13 Aralık 2020 10:56

    Deniz senin olsun bize modern bir stadyum lazım hafif raylı sistem lazım

  • Dadas 12 Aralık 2020 23:35

    Ovit tüneli ekmek kapısı değil ki insanların aklıyla dalga geçen basit insanlar...

  • Dadas 12 Aralık 2020 22:44

    Erzurum hiç bir hesap sormaz bugün seçim olsa Erzurum'un akp ye oy orani %60 tan aşağı değil. Onlardan başkası mı var der yine oy verir Erzurum iş imkanı çağrı merkezi sadece o da geçici sabit ne fabrika var ne başka bir iş alanı konuşanlar doğru söylemiyor...

  • Erzurumlu vatandad 12 Aralık 2020 22:01

    Ne yazalım bilmem ki etzurum eskileri olaydı it utansa dön giyerdi derdiler herhalde

  • Kuzey dadaş 12 Aralık 2020 21:59

    Ne gariptir ki geçmişte ikiside MHP'Lİ şimdi sözde biri milli görüşü temsil ediyor ancak bu kadar olur niye AK PARTİ kaybediyor Suni partilileri kendi tabanına tercih edince böyle oluyor

  • Kadir burc 12 Aralık 2020 21:04

    Deniz getirmis sanki insanlarin karni denizle doyuyor vallah ak partiliyim 8 yildir ak partiye uyeyim ama bizim bu millet vekillerinin aldigi paraya yazik

  • Vatandaş 12 Aralık 2020 19:21

    Bu tahammülsüz tavır Erzurumla ilgisi yok sebebi yeni aldığı terfiden baska birsey degil. Ovit tüneli ile Rize Merkez tam 3 3.5 saat . Partisinin adamlarından başka kimseyle görüştüğü yok şehirde birbirlerini övüyorlar akşama kadar

  • Erdal mete 12 Aralık 2020 18:12

    Ben erzurumlu bir iş adamı olarak bir sorum var bütün siyasilere ve akp ye ERZURUMDA sanayide bir imalat varmı bir buhar kazanı yav herhangi bir şey in imalatı varmı yok yok yine yok tic san odası başkanı lütfü bey ne var kocaman bir HEC kendi kendinize gelin güveyo olmayı aras akar göz bakar hic bir şey yok erzurum kaliteli göc veriyor fakir göc alıyor ALLAH bunun hes nı sizlere sorer