Spor Haber Girişi : 02 Şubat 2012 17:46

Ayık bilirkişi raporunu değerlendirdi

Ayık bilirkişi raporunu değerlendirdi
Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da antrenman sırasında geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetmesinin ardından bilirkişi olarak görevlendirilen Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, raporu hazırlayarak savcılığa sunduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun Erzurum'da antrenman sırasında geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetmesinin ardından bilirkişi olarak görevlendirilen Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, raporu hazırlayarak savcılığa sunduğunu söyledi.
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından bilirkişi raporunu hazırlayarak savcılığa sunduğunu ve raporla ilgili açıklama yetkisinin Erzurum Cumhuriyet Savcılığında olduğunu bildirdi.
Kendisinin raporda savcılığın sorduğu sorulara cevap verdiğini ve FIS kitapçığındaki yarışma kurallarına göre soruları yanıtladığını ifade eden Kıyıcı, raporu tamamlayarak savcılığa sunduğunu ihmal olup olmadığına savcılık tarafından karar verileceğini söyledi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bilirkişi raporu ile ilgili bilgisinin olmadığını belirterek, "Raporu henüz görmedim. Rapordaki ifadeleri bilmediğimiz için herhangi bir yorum yapmamızda doğru değil. Ancak olayda bir ihmal olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Milli kayakçı Aslı Nemutlu, geçtiğimiz ay Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken dengesini kaybederek düşmüş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.
Öte yandan, olay sonrası Gençlik Spor Bakanlığı'nca Erzurum'da görevlendirilen müfettişlerin ise olayla ilgili raporu önümüzdeki günlerde tamamlayarak kamuoyu ile paylaşacakları öğrenildi.
Öte yandan, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının raporun medyaya sızdırılması ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.