Spor Haber Girişi : 01 Mart 2022 17:00

Aykut Demir konuştu: "İçime sinmedi!"

Aykut Demir konuştu:
Erzurumspor'un kaptanı Aykut Demir'in Ankaragücü mücadelesi öncesi tüm takımın giydiği "savaşa hayır" yazılı tişörtü giymemesi sosyal medyada gündem olmuştu.

ERZURUM AJANS - Demir, kendisine yöneltilen eleştiriler sonra neden “savaşa hayır” tişörtü giymediğini açıkladı.


1.Lig'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un sahasında Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta ev sahibi ekibin futbolcuları seremoniye "Savaşa hayır" yazılı tişörtlerle çıktı. Takım kaptanı Aykut Demir'in ise bu tişörtü giymemesi dikkati çekti.

 

Bu hareketiyle sosyal medyada gündem olan tecrübeli futbolcu, söz konusu tişörtü neden giymediğini açıkladı.


Ankaragücü’ne Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında 1-0 mağlup olan Erzurumspor’da kaptan Aykut Demir’in karşılaşma öncesindeki hareketi büyük tepki çekti. Ukrayna’ya karşı askeri operasyon başlatan Rusya’ya karşı tavır alan takımındaki futbolcular “Savaşa hayır” tişörtleri giyerek sahaya çıkarken Aykut Demir’in bu tişörtü giymemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Tişörtü giymek içime sinmedi! 

 

Aykut Demir, Futbol Anadolu’ya açıklamlarda bulundu, Demir şu ifadeleri kullandı:

"Ortadoğu coğrafyasında hergün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum."

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vedat KARATAŞ 02 Mart 2022 14:41

    Sözlerinin altına ve yaptığının altına bila kaydu şart imzamı atıyorum.

  • Muhammet GÖLELİ 01 Mart 2022 19:57

    Riyakarlığın başını alıp gittiği günümüzde Samimi müslüman böyle ayrılır o koyun sürülerinden. Ölen müslüman olunca duyarsızlık hristiyan olunca farkındalık olusturma çabası, bu yapılan ayrımcılığa rağmen yinede bizler inancımız gereği masum her insanın öldürülmesine karşıyız. Aykut kardeşimi samimi olması nedeni ile kutluyorum.