Ayranı yok içmeye tahterevalli kuruyor!

 

Çocuk oyun gurubu malzemeleri ve spor aleti alacaklar.

 

At ve korsan figürlü zıp zıp, salyangoz kaydırak, bükümlü tahterevalli falan filan, 15 kalem.

 

Bazılarından birkaç adet.

 

İhalenin yaklaşık maliyet limiti 4 milyon 557 bin 797 TL ile 18 milyon 231 bin 255 TL arası!

 

Kusura bakmayın ama tek kelimeyle oha!

 

Aziziye Belediyesi belli ki, ikinci Ankapark’ı ‘dizayn’ edecek!

 

Tam 77 sayfa teknik şartname hazırlamış, önümüzdeki salı günü de ihaleye çıkacaklar.

 

İhaleyi alana ‘şimdiden’ hayırlı olsun demeden önce…

 

Kamu İhale Kurumu’na şikâyet üstüne şikâyet yağdığını söylemeliyim.

 

İddia odur ki, nokta atışı bir ihale olacak.

 

Örneğin; alımı düşünülen oyuncaklardan bazılarının TSE belgesi olması gerekiyor. Eyvallah, doğru bir talep.

 

Ancak model bazlı isteklerde TSE belgesi alınabilmesi için bu oyun gruplarının önceden üretilmesi gerekiyor.

 

Yani zaman verilmeden bu isteği her firmanın yapması pek mümkün değil!

 

Ayrıca alınması planlanan ürünlerin ihale tarih ve saatinden önce numune kurulumu isteniyor. Buna da eyvallah.

 

Lakin şikâyet dilekçelerinden anlıyoruz ki, numune istenen ürünlerin ölçü ve detaylarına bakıldığında yine tek bir firmanın bu üretimleri yaptığı ve bazı ürünlerinin tescilli olduğu ortaya çıkıyor.

 

Bir başka ayrıntı daha vereyim.

 

Dedim ya, Aziziye Belediyesi, 77 sayfalık teknik şartnamede işi ‘çok sıkı’ tutmuş!

 

Spor aletlerinde özellikle alüminyum malzeme istemişler.

 

Yahu, spor yapan herkes bilir ki, dayanıklılık için bu malzemeler metalden olur. Üstelik alüminyum malzeme her zaman pahalıdır ve kısa sürede deforme olur.

 

Gelin görün ki, bu ürünleri alüminyumdan üreten yine iddialara göre tek bir firma var.

 

Peki, kim bu firma?

 

Efendim, sorunun cevabını salı günü hep birlikte öğreneceğiz.

 

Ha unutmadan… Borç batağında olduğu bilinen Aziziye Belediyesi, nereye kuracağını henüz bilmediğimiz bu parkı İller Bankası’ndan alacağı krediyle yapacak.

 

Kredi de faiziyle geri ödenecek.

 

Akıl alır gibi değil. Ayranı yok içmeye tahtırevan olmasa da tahterevalli kuruyorlar!

 

Koca ilçede her şey tamam gibi, bir parka milyonları gömmek ne kadar doğru buyurun kararı siz verin.

 

Tabi İller Bankası kontrolörleri bi zahmet kurumdan çıkıp, şu işe baksa şehrin milyonlarına da sahip çıkacaklar ama nerdeee... 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 25 Nisan 2023 08:33

    Kupulu Parkı satıp yeni park yapmak nedir milleti artık kandırmayın. Kuğulu Parkı bozup benzin istasyonu açmıyorsun sonra yeni parka milyon harcayıp parayı yandaşa ihalesi veriyorsun bu iş nitelikli yolsuzluk ödeneğidir. Hiçbir yapmasanız hatta çekilseniz bıraksanız çok daha hayırlı bir hizmet olur. Asfalt yapınbiraz heryer köstebek çukuru gibi yamalı bohça olmuş. Siz belediye hizmeti yapmıyorsunuz Erzurum?un parasını yitorsunuz

  • Yoncalık Caddesi 25 Nisan 2023 00:30

    Onur bey, inanın omuriliğimi biraz güçlendireyim dedim ve arayışa başladım ve maalesef koskoca Erzurum da Barfiks çekmek için bir tane bir barfiks demiri olan park vb. bulamadım. Daha ne anlamı var onca har vurup harman savurmanın. Bir de artık şu cadde de yüksek sesle müzik yasaklansın işyerlerine arabalar yetmezmiş gibi bir de ekstra gürültü kirliliği insanların huzurunu bozuyor. Teşekkürler

  • AYAZ KAAN 19 Nisan 2023 11:37

    Büyükşehir belediyesinde İşçinin 2022 yılından içerde alacağı var(8 ay olmuş 2 ikramiyesi, eğitim yardımı,,tıkıt 2023 yılından maaş farkları 1 ikramiyesi içerde) sendika fıs adalet ölü bu enflasyonda çalışanın alım gücü kaybı %30 35 yani alacağı 100 TL düşmüş 70-65 TL ye MİZAN VAR AHİRET VAR KUL HAKKI YİYENLERE CENNET ZOR

  • kenan 19 Nisan 2023 11:17

    ülkenin 4te 1i yıkılmış 18milyona park malzemesi alma gayretindeler. Yazık yani eskilere bakım yapın Allahtan korkun kaç tane konteyner yapılır afet bölgesine. Belediye başkanlarına çağrım kimse sizden bakacamayacagınız yeni park istemiyor . Yapmak kolay bakmak zor , lütfen eski parlarınıza bakın temizlik bakım husunda. İhale için kurulum şartı istenmiş ihale gününden önce :) Türkiye burası yapanın yanına kar kalıyor.. Allaha havale ediyoruz

  • erding gözükara 18 Nisan 2023 10:56

    senenin 6 ayı soğuk olan yerde bence kapalı oyun parkı yapalım. Daha iyi olur. ayrıca kondisyon aletlerine bayanların binebilmesi mümkün olur.

  • Ülkücü Genç 18 Nisan 2023 02:54

    Büyükşehir belediyesi ayın biri ile 5 i arası vermesi gereken işçi maaşlarını ayın 18 i olmasına rağmen ödememiş. Yazık kendi maaşlarınızı alıp keyif çatıyorsunuz işçiye gelince de para yok.Verdiğiniz de asgari ücret.

  • bn 17 Nisan 2023 14:22

    bencede

  • Czcz 16 Nisan 2023 22:36

    Dadadkentte oturan bir vatanbdas olarak seyidov parkına bakıp içler acısı diyorum. Hem çok kötü oyuncaklar hemde park kirli. Aile ile oturma alanı dahi yok. Buyrun gelin bakın..

  • Ali 16 Nisan 2023 22:32

    ESKI Genel Müdürlüğü Değerli arkadaşlar nakit yetersizliği nedeniyle memur maaşlarının bir kısmı yatırıldı. Kalan kısmın ise hafta içerisinde yatırılması planlanmaktadır. Bilgilerinize.

  • Eskidadas 16 Nisan 2023 22:02

    Aziziye de yaklaşık 17 deprem oldu kombina yolunda, omer nasuhi mahallesinde,5 ayda 8 kat çıkıp şimdide mantolamasi yapılan binaların kontrolleri yapıldımı, bunların altın dan kimse kalkamaz mutahitleri AKP li olsun olmasın

  • Ömer bey 16 Nisan 2023 19:57

    Yazılarınız severek ve dikkatle takip ediyorum Onur bey fakat bu sefer araştırma yapmadan kulaktan duyma sözleri yazıya dokmussunuz (aktaran kişide olayı kavrayamadan. 4milyon gibi bir rakam kent ekipman ve oyun grubu sektörü için anca çerez parasi olur. Ürünler geçen seneye oranla 3kat arttı. Bahsettiğiniz model bazlı TSE belgesi bir firmaya ait olan kataloglar için zaten çıkarılmıştır. Yani her demirci veya plastikci demiri eğip büzmeyle yapamaz model bazlı ürün TSE belgesi kalite göstergesidir tekrarlıyorum kataloğu olan her firmanın tüm ürünleri için alınmıştır. Hemen her firmanin kendi ürünleri için mevcuttur. Alüminyum metal bu sektörde demir aksamdan katbekat kaliteli ve pahalı olur ama estetik ve güzel görünüm kazandırır. Size katıldığım bir nokta var ihale gününde önce kurulum şartı varsa o iş adresine çoktan teslim edilmiştir.

  • aziziyeli 16 Nisan 2023 16:55

    Bu belediyenin üst yöneticilerinin başkan dahil mal varlıkları derhal araştırılmalıdır. Başkanın kendi dahil imardan sorumlu başkan yardımcısının ve başkanın yakın akrabası olan diğer sirkecinin ve de diğer yöneticilerin mal varlıkları araştırılmalıdır. Bunlar belediye değil aile şirketi yönetiyor. AK Parti bu başkanı fazlasıyla görevde tuttu. Bu belediyeye derhal kayyum atanmalıdır...

  • Dadas 16 Nisan 2023 16:20

    Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz sözü boşuna söylenmiyor. İnsanlar inekliğe heves ettiği sürece ülke geneli için söylüyorum sağanı çok oluyor artık yerel ve genel yönetimlerin mevcut bütün yönetimlerden hatta mecliste bulunan bütün milletvekillerinden alınması lazım aynı adamlar o partiden diğerine geçiyor meclis tamamen değişmeli...

  • CAN YUCELEN 16 Nisan 2023 13:45

    BU İHALE YAPILMAK ZORUNDA.BELLİKİ MÜTEAHHİT BELLİ.NE OYUNCAK PARKI KARDEŞİM.ANKA PARK ORNEK Mİ ALİNDİ.HAYİRLİ OLSUN.

  • Misafir 16 Nisan 2023 08:13

    Ülke olarak yaşadığımız Deprem felaketi konusunda hassasiyetlerini gösteren alt belediyelerimiz dahil ilgili kurumlarımız ve yetkililerimiz hemen hemen hergün sallandığımız, halkın resmen diken üstünde olduğu şu günlerde Erzurum da olabilecek yıkıcı bir depremle ilgili herhangi bir çalışmaları var mı acaba? Halk olarak merak ediyoruz.

  • Adem Yavuz 16 Nisan 2023 02:58

    En beceriksiz dönem Ak parti belediye başkanlarının olduğu dönemdir millet bunu hak etmiyor mübarek Ramazan ayında maaş alamayan personeli önce düşünün boş işlere kredi alacağına çalışanın alın terini ödeyin.

  • Halis demir 16 Nisan 2023 01:17

    Domates satmaktan daha iyi bir hizmet olduğunu söyleyebilirim. Darısı kaşar üreten sunar başkanın başına. Bu arada sayın sunar hiç değilse belediyenin Kapısı önündeki asfaltı bir yenileyin ayıp kaşınızın önü ne öyle eski çat yolu gibi tümsek tümsek.

  • Melik şah 16 Nisan 2023 00:34

    Ayın 1 nde vermesi gereken maaşları ayın 15 olmasına rağmen veremeyen belediye ler halka şirin gözükmek için, dediğin gibi tahterevalli ile gidirler? Erzurum da bi söz vardır ya, bunlar hızanın gabadayısı?