Siyaset Haber Girişi : 04 Mart 2014 13:27

Aytaç Durak adaylıktan çekildi

Aytaç Durak adaylıktan çekildi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aytaç Durak, MHP Başkan Adayı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekilme kararı aldı.
Erzurumajans-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aytaç Durak, MHP Başkan Adayı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekilme kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmaların selameti gerekçe gösterilerek 4 yıl önce görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Aytaç Durak, MHP Başkan Adayı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekilme kararı aldığını bildirdi.

NEDEN ÇEKİLDİ?

Bağımsız Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak, adaylıktan çekildiğini belirterek, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'yü destekleyeceğini açıkladı.

18 Şubat günü Bağımsız Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Durak, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Durak, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde 5. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini ancak halkın seçtiği belediye başkanının görevden alındığını belirterek, "Adana'da hukuk ayaklar altına alındı. Adana'da milli irade çiğnendi. 4 yıldır 2 milyon nüfuslu şehri halkın seçmediği bir kişi yönetiyor" dedi.

Durak, karıştıran değil bütünleştiren olmak için her zaman yaptığı gibi Adanalıların isteğine uyarak adaylıktan çekildiğini söyleyerek, "Sandıkta kesin sonuç almak için Ceyhan Belediye Başkanı, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün yanında olacağım" diye konuştu.

EL SIKIŞTILAR

Sözlü ise, 2009 yerel seçimlerinde Aytaç Durak'ın 5. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, ancak adayı olduğu parti MHP'nin Türkiye'deki tek büyükşehir belediye başkanı olmasına rağmen, görevden alındığını ifade ederek, "Bu yılda başkan hür iradesiyle bağımsız aday oldu. Ancak daha sonra bize destek vermek için adaylıktan çekildi. Biz Durak başkan ile gücümüze güç katacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Durak ve Sözlü el sıkıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.