Erzurum Haber Girişi : 17 Nisan 2018 22:45

Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Rektör Çomaklı’ya ziyaret

Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Rektör Çomaklı’ya ziyaret
Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Azerbaycan Ulusal Lideri Haydar Aliyev anısına Atatürk Üniversitesinde düzenlenen “Haydar Aliyev ve Türk Dünyası” sempozyumuna katılmak üzere Erzurum’a gelen Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Salih Haydaroğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushitashvili ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

“Uluslararası Öğrenciler Ailemizin Bir Parçası”

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kadim dostluğun iki ülkeye de ivme kazandırdığını belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “İki devlet bir millet sloganının eğitim alanında da uygulanması gerekiyor. Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizin çoğunu Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimiz oluşturuyor. Her türlü imkânları kendilerine seferber etmiş durumdayız. Değişim programları ile de üniversiteler arasında kardeşliği hedefliyoruz. STK’lar ile düzenlediğimiz toplantılarda gündemimize bu öğrencilerimizi de dâhil ediyor, kurduğumuz sistem sayesinde yabancı öğrencilerimizden haberdar oluyoruz. Burs imkânları sağladığımız bu öğrencilerimizin sosyalleşmesi için de sürekli etkinlikler düzenliyoruz. Onlar bizim ailemizin bir parçası, gözünüz arkada kalmasın. İki devlet arasındaki bağların giderek kuvvetlendiği bu günlerde, şehrimize ve üniversitemize gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Birlik İçinde Bir Türk Dünyası, Huzurlu Bir Dünya Demektir”

Türkiye’nin varlığını her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, “Türkiye artık bölgesinde hâkim, güçlü bir devlet konumuna gelmiştir, bizim de Azerbaycan olarak hedeflerimiz güçlü ordu, güçlü ekonomi ve güçlü dış politika minvalinde ilerlemektir. Gelişmiş ve birlik içinde bir Türk Dünyası huzurlu bir dünya demektir. Bütün beraberlikler önce kardeşler arasında başlar ve yaygınlaşır. Bu sebeple kuvvetlerimizi birleştirmemiz, tecrübelerimizi paylaşmamız ve planlarımızı beraber yapmamız gereklidir. Azerbaycan’ın Türkiye’deki yerini ve önemini biliyoruz. Türkiye’ye bu kardeşlik için şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca ülkemizden gelen öğrencilere gösterdiğiniz ev sahipliğinden dolayı da şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılabilecek iş birlikleri ve geleceğe yönelik ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, karşılıklı plaket takdimleri ile son buldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.