Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2011 16:15

Azeri tiyatrocular büyülediler!..

Azeri tiyatrocular büyülediler!..
Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde başlatılan 3. Geleneksel Uluslararası Gençlik Merkezleri Tiyatro Festivali kapsamında Erzurum'a gelen Bakü Belediye Tiyatrosu izleyenleri kahkahaya boğdu.

Erzurum Ajans-Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan 3. Geleneksel Uluslararası Gençlik Merkezleri Tiyatro Festivali kapsamında Erzurum’a gelen Bakü Belediye Tiyatrosu izleyenleri kahkahaya boğdu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı 3. Uluslararası Gençlik Merkezleri Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festival kapsamında sahne alan Azerbaycan Bakü Belediye Tiyatro ekibi, “Turp” adlı oyunu ile Devlet Tiyatrosu Salonu’nu dolduran davetlileri ve özellikle de minikleri kahkahaya boğdu. Oyunun başlaması ile birlikte sahneye çıkan Bakülü tiyatrocular, “Kardeş Ülke Azerbaycan’dan size selam getirmişiz, dadaşlara sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyoruz” diyerek seyirciyi selamladılar. Azeri tiyatrocuların yaklaşımı salondaki davetliler tarafından uzun süre alkışlandı ve davetliler, Azeri tiyatroculara sevgi gösterisinde bulundular.

Erzurum’a gelmeyi adeta gelenek haline getiren ve kısa sürede tiyatro severlerin gönlünde taht kuran Azerbaycan Bakü Belediye Tiyatrosu, “Turp” adlı oyunu ile büyük bir alkış aldı. Tek perdelik oyunla sahne alan Bakülü tiyatrocular, Erzurum’da olmaktan ve tiyatro festivaline katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirttiler.

Erzurum Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün organize ettiği 3. Geleneksel Tiyatro Günleri Festivali geçtiğimiz Cuma günü Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu’nun “Kaç Baba Kaç” adlı oyunu ile başlamıştı. Festivalin diğer günlerinde Bulancak Sanat Tiyatrosu, Tarsus Çağrışım ve Sivas Belediye Tiyatrosu oyunlarını sahneye koymuştu. Festival kapsamında Erzurum’a gelen ve “Turp” adlı oyunu sahneleyen Bakü Belediye Tiyatrosu, yönetmeni ve oyuncuları organizasyon komitesi üyelerine hediye verdiler.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Yönetmeni Sinan Kaya’da festivali onurlandırdıkları için Azerbaycan Bakü Belediye Tiyatrosu yönetmeni İntikam Sultan’a plaket takdim etti. Azeri yönetmen İntikam Sultan, Erzurum’a gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, kardeş ülke Türkiye ile Azerbaycan arasında kültür diyaloglarının tüm hızıyla devam etmesinden gurur duyduklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.