Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Kasım 2012 15:30

Aziziye Lisesi'nde meslekler sergisi

Aziziye Lisesi'nde meslekler sergisi
Meslekler hakkında öğrencileri bilgilendirmek için Aziziye Koleji Rehberlik Servisi tarafından “Meslek Tanıtımı Sergisi” açıldı. Sergide çeşitli meslekler hakkında bilgiler verildi.
Erzurumajans-Meslekler hakkında öğrencileri bilgilendirmek için Aziziye Koleji Rehberlik Servisi tarafından “Meslek Tanıtımı Sergisi” açıldı. Sergide çeşitli meslekler hakkında bilgiler verildi.

Özellikle geleceğin meslekleri arasında gösterilen Ergonomi mühendisliği, peyzaj mimarlığı, endüstri mühendisliği hakkında verilen bilgiler, öğrencilerde memnuniyet uyandırdı. Yine günümüzde en fazla tercih edilen mesleklerden; tıp doktoru, fizik tedavi uzmanı, hâkim, savcı, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlık meslekleri de sergide tanıtıldı. Sergide, mesleğin gerektirdiği koşullar, çalışma alanları, iş bulma olanakları, meslekte ilerlemenin nasıl olacağı ile ilgili bilgiler öğrencilere aktarıldı. Yoğun bir ilgi gören sergide, öğrenciler merak ettikleri meslekler hakkında bilgi aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Sergi hakkında konuşan Özel Aziziye Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Harun Enterili: “Öğrencilerimizin her yönden donanımlı olması en büyük temennimiz. Bu kapsamda öğrencilerimizin meslekler hakkındaki bilgilere bu sergi sayesinde ulaşmaları ve seçecekleri mesleklerin şimdiden neler gerektirdiğini bilmeleri bizim için önemlidir” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.