Bölge Haber Girişi : 10 Kasım 2010 00:27

Aziziye'de yeşil seferberlik!..

Aziziye'de yeşil seferberlik!..
Aziziye Belediyesi, ilçedeki refüjleri ve kaldırımlardaki boş alanları ağaçlarla donatıyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, ilçedeki refüjleri ve kaldırımlardaki boş alanları ağaçlarla donatıyor. Dört mevsim yaprağını dökmeyen ve yeşil kalan sarı çam, mavi ladin ve batı ladini ağaçları diken belediye, ilçeye görsel güzellik katıyor.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, rutin belediye hizmetleri bakımından oldukça verimli bir çalışma sezonu geçirdiklerini ifade ederek, çevreyi güzelleştirme, yaşanabilir ve nefes alınabilir bir ilçe oluşturmak adına da ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti.

Refüjler ile kaldırımlardaki boşluklara dikilen ağaçların ilçeye çağdaş bir görünüm kazandırdığının altını çizen Başkan Cengiz, sarıçam, mavi ladin ve batı ladini türündeki ağaçların tüplü ve iğne yapraklı olması nedeniyle dört mevsim yeşil kaldıklarına vurgu yaparak, ağaçların ilçenin görsel güzelliğine renk katacağını ifade etti.

“YEŞİL KUŞAK AZİZİYE”

Dikilen ağaçların yeşil kuşak ve parkı, bahçesi, caddesi, sokağıyla örnek bir ilçe oluşturma adına atılan önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, “İlçemizin güzelleşmesi, gelişmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışıyoruz. Bunun için dikilen ağaçlar gelişi güzel değil, belli bir plan ve program çerçevesinde gerçekleşiyor. Refüjlere tek tip, bölgemizin iklim koşullarına uygun ağaçlar dikiyoruz. Bunlar ilçemizin güzelleşmesi, yaşanabilir ve nefes alınabilir, yeşil kuşak oluşması adına yapılan önemli bir çalışmadır. Halkımızın da bu ağaçları koruması ve sahiplenmesiyle hem çevre bilinci oluşmuş olacak, hem de ilçemiz özlenen yaşam merkezi kıvam ve kalitesini yakalamış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.