Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2010 00:39

Aziziye'den kardeş belediyecilik projesi!..

Aziziye'den kardeş belediyecilik projesi!..
Aziziye - Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi ve İpek Halı Dokuma Kursu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Erzurum Ajans-Aziziye - Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi ve İpek Halı Dokuma Kursu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Erzurum’dan İstanbul’a kültür köprüsü kurarak, kardeş belediye olan Aziziye ile Pendik Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği kursta 25 kişi istihdam ediliyor.
Sanat Merkezi’nin açılışına, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. İbrahim Kavaz, Yrd. Doç. Dr. Sadettin Aydın, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BAKAN AKDAĞ, BİLGİ ALDI, BAŞKANLARI KUTLADI
Açılış kurdelesini Milletvekilleri ve kardeş belediyelerin başkanları ile birlikte kesen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, daha sonra kursu gezerek bilgi aldı. İpek Halı Dokuma Kursu’nu çok beğendiğini dile getiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, istihdama sundukları katkı ve başarılarından dolayı Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i kutladı. Sanat Merkezi’nin İpek Halı Dokuma Kursu ile başlayan hizmet portföyünü, çinicilik ve cam füzyon kursları ile genişleteceğini dile getiren Başkan Cengiz, bu şekilde istihdama ciddi katkı sunulacağını ifade etti.

İSTİHDAM KURSLARI, GÜZEL SONUÇLAR ÇIKARIYOR
Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, belediye olarak çeşitli kurslar düzenlediklerini ve istihdam boyutu olan kurslardan daha iyi sonuçlar aldıklarını ifade ederek, “Bunların başında İpek Halı Dokumacılığı, cam füzyon ve seramik geliyor. Hanım kursiyerler, hobi olarak yaptıkları işlerden gelir elde ediyorlar. Bunun sonucunda da güzel işler ortaya çıkıyor.” dedi.

Aziziye Belediyesi ile kardeş belediye olduktan sonra, ilçenin öncelikli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini öğrendiklerini ve projenin uygulanabilirliğine karar verdiklerini kaydeden Şahin, “Sayın başkanımız çok hızlı davrandı ve konuştuğumuzun üzerindeki mürekkep daha kurumadan açılışına geldik. Çok güzel bir yer olmuş ve inşallah Pendik’ten daha iyi olacak. Çünkü burası daha iyi imkanlara sahip. Biz de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

SATIŞ PROBLEMİ YOK
Sanat Merkezi’nin dayanışmanın ürünü olduğunun altını çizen Şahin, “Eğitici ve araç-gereç desteğini Pendik sunuyor. Bina ile ilgili işleri de Aziziye Belediyesi yapıyor. Bu süreç devam edecek. Kardeş belediye olarak, kim hangisini yaptığından ziyade, kimin neye gücü yetiyorsa onu yapacak. İnşallah istihdam açısından da, hobi açısından da güzel şeyler olacak. Bu tür kurslar zevkli ve eğlenceli işlerdir. Özelikle hanımlarımız açısından kendi emeklerinin karşılığı görmeleri açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı
“Projenin en güzel yanı satış problemi yok.” diyen Başkan Şahin, şunları söyledi: “Çünkü bu ürünler kaliteli bir standartta ve tamamı sertifikalı üretiliyor. Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün (DÖSİM) ve Hereke Halıcılar Derneği’nin ciddi talebi var. Öyle ki, biz Pendik’te bu talebi karşılayamıyoruz. Tabii yapılması gereken, pazarın daha fazla ödediği ürünler üretmek. Örneğin, metrekaresi 2-3 bin dolardan satılabilen ürünler üretmek istiyoruz. Üreticinin daha çok gelir elde edeceği projelere ağırlık veriyoruz. Pazar konusunda hiçbir sıkıntı olmayacak. Tamamını Pendik Belediyesi olarak biz üstleneceğiz.”

CENGİZ: İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELER ÖNCELİĞİMİZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, istihdama yönelik projeleri önemsediklerine dikkat çekerek, “Pendik Belediye Başkanımız sağolsun. İlçemizin Ilıca bölgesinde olan atıl işgücü durumundaki hanımları üretir konuma getirmek arzusundayız. Burası zaten termal turizm alanı. Bununla birlikte ipek halı dokumacılığı, cam füzyon ve çiniciliğin de önemli merkezlerinden olacak. İnşallah bu kurslarda öğrenim gören kursiyerler iş sahibi olacak ve burada ciddi bir iş sahası oluşacak. Biz şimdi Pendik Belediyesi ile satış sorunumuzu çözeceğiz. Yakın bir zamanda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Erzurum’da, artık buradaki ürünleri, hediyelik eşyaları ilimize ve ilçemize gelen turistlere pazarlamamız gerekiyor. İnşallah bunların temelini attık. Termal Turizm Merkezi vizyonuna İpek Halı Dokumacılığı merkezini de ekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

25 kişiyle başlayan kursta İŞKUR’un kursiyerlere maaş vereceğini ve gelecek süreçte sayıyı daha da artıracaklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Pendik Belediye Başkanımıza, her zaman bize destek olup, bizi bağrına bastığı için hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.