Bölge Haber Girişi : 16 Ekim 2010 00:12

Aziziye'den sosyal belediyecilik atılımı!..

Aziziye'den sosyal belediyecilik atılımı!..
Aziziye Belediyesi'nin sosyal belediyecilik kapsamında düzenlediği meslek edindirme, kültür sanat ve spor kursları için kayıtlar devam ediyor.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında düzenlediği meslek edindirme, kültür sanat ve spor kursları için kayıtlar devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda bu yıl kapsam daha da genişletildi ve kurs çeşitliliği artırıldı. Aziziye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ücretsiz olarak müracaat yapılırken, kursları başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim onaylı belge veriliyor.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında düzenlenen kurslara gösterilen yoğun ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Kurs sayılarının ve niteliğinin artırıldığını ifade eden Başkan Cengiz, “Bu yıl, bilgisayar, İngilizce, okuma-yazma, anne-çocuk sağlığı, dikiş-nakış, makine nakışı, el nakışı, mefruşat, el sanatları, giyim, gitar, bağlama, tezhip, taekwondo alanında kurslar düzenliyoruz. Müracaatlar devam ediyor ve gösterilen ilgi memnuniyet verici. Kurslara katılan gençler ve ev hanımları meslek öğrenmelerinin yanında aile ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.” diye konuştu

Belediye hizmet binasındaki bir katın tamamen sosyal faaliyetlere tahsis edildiğini kaydeden Başkan Cengiz, belediyeciliğin önceliklerinden olan sosyal faaliyetleri çok önemsediklerini ve gençlerin sosyalleşmesi, bilgi ve becerilerini geliştirmesi adına düzenlenen kursların çok önemli olduğunu söyledi.

Amaçlarının üretim ve istihdama katkı sunmak olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, Ilıca’da Kardeş Pendik Belediyesi ile birlikte açılan Sanat Merkezi’nden 20 kursiyerin İpek Halı Dokuma Kursu’na katıldıklarını ve kursiyerlerin İŞKUR’dan maaş alarak meslek öğrendiklerine işaret etti.

Başkan Cengiz, kursların düzenlenmesine eğitimci ve uzman kadrosuyla destek sunan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti.

Öte yandan kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin Aziziye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.