Bölge Haber Girişi : 23 Nisan 2010 23:06

Aziziye'ye bir günde iki başkan!..

Aziziye'ye  bir günde iki başkan!..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında önce Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu öğrencilerinden Neslinur Yıldız, ardından Nenehatun Anaokulu öğrencilerinden Ahmet Ediz Kars Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in makama otu

Erzurum Ajans- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aziziye Belediye Başkanlığı makamına iki öğrenci oturdu. Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu Müdürü İkram Kırkpınar ve okul öğrencilerinden Muhammet Numan Aslan ile birlikte belediye gelen 8. Sınıf öğrencisi Neslinur Yıldız, göreve Aziziye Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu’ndan devraldı.


İLK TALİMATI YEŞİLLENDİRME OLDU

Başkanlık makamına oturan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Tokuş’u telefonla arayarak, okul bahçeleri ile ilçedeki boş alanlara ağaç ve çiçek dikilmesi talimatını verdi. Ilıca’da temeli atılan 500 kişilik kapalı spor salonunun Dadaşkent’te de yapılması için çalışma başlatılmasını isteyen Başkan Yıldız, Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu’nun Fen Lisesi ile Anadolu Lisesi’nin kazanan öğrencilere, bilgisayar ve fotoğraf makinesi hediye edileceği yönünde projelerinin olduğunu, bu konuda da belediyeden destek isteyen Okul Müdürü Kırkpınar’a yardımcı olunmasını istedi.


DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET


23 Nisan etkinlikleri kapsamında belediyeyi ziyaret eden ikinci ekip, Nene Hatun anaokulu oldu. Okul Müdür Yardımcısı İsmet Vergül, Öğretmen Tuğba Yılmaz ve öğrenci Velisi Hülya Kars ile belediye ziyaret eden minikler, okullarının bahçesine çiçek dikilmesini ve oyun parkı kurulmasını istediler. Nenehatun Anaokulu ekibi, Özel Aziziye Eğitim Kurumları’nın düzenlediği Anaokulları Resim Yarışması’nda il birincisi olan Ülkü Gökçen Ökmen ile dereceye giren öğrencilerden oluştu. Dadaş kıyafeti ile başkanlık makamına oturan öğrencilerden Ahmet Ediz Kars, anaokulu öğrencilerinin beklentilerini dinleyerek, yerine getirilmesi noktasında da ilgili birimlere talimat verdi.


MİNİK BAŞKAN KIZDI

Anaokulu öğrencilerinin isteklerini dinlerken kendi aralarında konuşmalarına sinirlenen Ahmet Ediz Kars, önce “Bir, iki, üç tıp” diyerek susmalarını istedi. Minikler konuşmaya devam edince, “susun size şarkı söyleyeceğim” diye ikna etmeye çalışan Kars, bunda da başarılı olamayınca “Susar mısınız” diye bağırdı ve daha sonra annesi Hülya Kars’a şikayet ederek, “Bunlar beni dinlemiyor” diye dert yandı. Zorda olsa öğrencileri susturmayı başaran minik Başkan Ahmet Ediz Kars, kendisine yöneltilen büyüyünce ne olacaksın sorusuna “Belediye Başkanı” diye cevap verdi.

Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, ilköğretim öğrencilerini roman kitabı, anaokulu öğrencilerini de boyama kitabı hediye ederek uğurladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.