Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Azra bebek Babasız kaldı

Azra bebek Babasız kaldı
Van`ın Erciş ilçesinde depremden 47 saat sonra enkazdan kurtarılan 16 günlük Azra bebeğin babası Sinan Karaduman`ın cesedine 124 saat sonra ulaşıldı. Azra bebek 47, annesi Semiha ve babaannesi Gülsaadet Karaduman 50 saat enkaz altından sağ çıkarılmıştı.
Erzurum Ajans-Van`ın Erciş ilçesinde depremden 47 saat sonra enkazdan kurtarılan 16 günlük Azra bebeğin babası Sinan Karaduman`ın cesedine 124 saat sonra ulaşıldı. Azra bebek 47, annesi Semiha ve babaannesi Gülsaadet Karaduman 50 saat enkaz altından sağ çıkarılmıştı.

Sivas`ta yaşayan Sinan ve Semiha Karaduman çifti, 9 Ekim`de prematüre olarak dünyaya gelen kızları Azra ile birlikte çocuk hastalıkları uzmanı olan dede Ahmet Karaduman`ın isteği üzerine Van`ın Erciş ilçesine gelmişti. Aile, depreme dede Karaduman`ın 5 katlı bir apartmandaki evinde yakalanmış,
doktor Ahmet Karaduman ilk anda yıkılan kolonun savurması sonucu dışarı fırlamış, oğlu Sinan, eşi Semiha, eşi Gülsaadet ve torunu Azra Karaduman enkaz altında kalmıştı.

Arama kurtarma ekipleri, ekiplerinin çalışmaları sonucunda depremden 47 saat sonra Azra bebek, 50 saat sonra da annesi Semiha ve babaannesi Gülsaadet Karaduman enkaz altından sağ çıkarıldı. Azra bebek ve annesi Semiha Karaduman, Ankara Dr. Sami Ulus Hastanesi`nde tedavi altına alınırken, 6 ayrı ekip de enkaz altındaki baba Sinan Karaduman`a ulaşmaya çalıştı. Gün geçtikçe umutlar tükenirken, ekipler Karaduman`ın cesedine depremden 124 saat ulaştı. Enkazdan 16 günlükken kurtarılan mucize bebek Azra bebek, 19 günlükken yetim kaldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.