Siyaset Haber Girişi : 07 Ağustos 2012 22:15

Babacan ve Akdağ Kars'ta

Babacan ve Akdağ Kars'ta
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars’ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Erzurum Ajans-Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars’ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bakan Akdağ, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanlığınca organize edilen programda halka hitap etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hala bu ülkede kardeşi kardeşe karşı, eline silah alarak ya da gençlerin eline silah vererek kışkırtanların olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, “Meclisteki 4 partiden AK Parti dışındaki 3 parti, 'Anayasa oylaması sizin önünüze gelmesin' diye uğraştığında; şükürler olsun onu sizin önünüze getirdik ama sizler de büyük bir ekseriyetle memleketin demokrasi lehine değişmesi için oy kullandınız. Değerli Sarıkamışlılar, bugün iktidarda kim var biliyor musunuz? Bugün iktidarda Sarıkamışlılar var, Karslılar var. Bugün iktidarda bir takım vesayet çevreleri yok. Bugün iktidarda eline silahı alanın milletin iradesine karşı çıktığı bir durum yok. Bugün Türkiye’de elinde büyük sermayesi olanın siyaset üzerinde, demokrasi üzerinde tahakküm ettiği bir Türkiye yok” dedi.

"BU ÜLKEDE KARDEŞİ KARDEŞE KARŞI ELİNE SİLAH ALARAK YADA GENÇLERİN ELİNE SİLAH VEREREK KIŞKIRTANLAR VAR"

Siz bize güç verdikçe, siz arkamızda durdukça hizmetlerimiz artarak devam edecek diyen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Değerli kardeşlerim, değerli Sarıkamışlılar; mübarek Ramazan ayındayız. Ramazanın bereketinden ve kardeşlik duygularından hep birlikte istifade ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Hepimiz mali açıdan durumu biraz daha geride olanlara destek olmaya çalışıyoruz. Böylesine rahmet ve bereket ayında gelin görün ki ülkede hala kandan medet umanlar var. Hala bu ülkede kardeşi kardeşe karşı eline silah alarak ya da gençlerin eline silah vererek kışkırtanlar var. Ama biz biliyoruz ki, bütün bu oyunları birliğimizle beraberliğimizle kardeşlik duygularımızla çözeceğiz. Bugün Hasankale’de, Horasan’da da söyledim. Bir Kürtlük Türklük davası çıkardılar. Şimdi ben Sarıkamışlı kardeşlerime soruyorum. Burada kendisi Kürt asıllı olup da Türk asıllı olan birine kız vermiş yada ondan kız almış aileler yok mu? Şimdi birinin anası Kürtçe konuşuyor, birinin anası Türkçe konuşuyor. Hadi bakalım bundan doğan çocuklara ne diyeceğiz? Bu bizim kardeşliğimizi bozar mı? Bu bizim kardeşliğimizi bin senedir bozmamış. Allah’ın izniyle bundan sonra da bozmayacak. Biz aynı kabri paylaşıyoruz. Bak burada şu tepede bizim şehitlerimiz yatıyor. 10 binlerce şehit ne için canlarını feda ettiler; burası yurt olsun diye. Biz burada hürriyet içinde yaşayalım diye. Burada ay yıldızlı bayrağımız dalgalansın diye. Burada ezan susmasın diye. Bu şehitlerin hatırasına hürmetsizlik edenler, bizim birliğimizi bozamayacaklar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu salondaki gençlerin geleceği buna bağlı. Ayrımcılıktan kime fayda gelmiş ki, Türkiye’ye bir fayda gelsin. Biz kardeşlik içerisinde yolumuza devam etmeye ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

"TÜRKİYE ARTIK YARDIM ALAN BİR ÜLKE DEĞİL, YARDIM EDEN BİR ÜLKE"

Daha sonra kürsüye çıkarak Sarıkamışlılara seslenen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de sadece 2009 krizinden bu yana 3 milyon 900 bin yeni istihdam oluştuğunu ve Türkiye’de çalışanların sayısının sadece 3 yılda, 3 milyon 900 bin kişi arttığını kaydetti.
Babacan, “2010 yılında yüzde 9.2 büyüdük. 2011 yılında yüzde 8 buçuk büyüme sağladık. Türkiye artık yardım alan bir ülke değil, yardım eden ülke sıfatını kazandı. Dünyada şu anda 1 milyar kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Dünyanın pek çok köşesinde böyle. Bu ülkelerin önemli bir bölümü de Müslüman. Türkiye artık onlara el uzatıyor. Sadece kendi içinde ekonomisini, refahını artırmak geliştirmekle yetinmiyor. Dünyanın 4 bir tarafına artık Türkiye ulaşmaya çalışıyor. Bizim Türkiye olarak geçen yılki dış yardımlarımız, 1 milyar 300 milyon doları buldu. Düşünün ki, 70 sente muhtaç olan bir ülke, sadece fakir ülkelere, zor durumda olan çeyrek ekmek bulamayan insanlara yardım için artık böyle kaynaklar bulabilmekteyiz. Çünkü biz hangi kültürle, hangi düşünceyle yaşıyoruz? Komşusu aç iken kendisi tok olan bizden değil diyoruz” şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SADECE TÜRKİYE’NİN LİDERİ DEĞİL, BİR DÜNYA LİDERİ OLDU"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Bugün Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, artık sadece Türkiye’nin lideri değil, bir dünya lideri oldu. Gittiğimiz ülkelerde konu hassas tabi açıktan söylemiyorum ama kulağımıza gelip fısıldıyorlar; 'ya diyorlar sizin başbakanınız buraya gelse, buradan aday olsa, biz onu seçeriz' diyorlar. Bugünümüze şükretmemiz, bugünümüzün kıymetini bilmemiz lazım. Bir yandan hamd etmemiz lazım bir yandan da çok çalışmaya, dürüstçe çalışmaya devam etmemiz lazım. Şuna inanıyoruz; 2çalışana ama dürüstçe çalışana Allah verir.' İşte Türkiye topyekün çalıştıkça, topyekün gayret gösterdikçe Türkiye çok daha iyi noktalara yükselecektir. Bugün benim Sarıkamış’a ilk gelişim daha önce hiç gelmemiştim. Sarıkamış’a girerken baktım büyük güzel otel inşaatları var. Biraz şehir içine doğru gelirken Sağlık Bakanımız sağ tarafta yeni hastane inşaatını gösterdi. Çift yol duble yol çok şükür oda önemli bir ölçüde yapıldı. Biraz eksikleri var belki Erzurum’la burası arasında ama inşallah oda en kısa zamanda tamamlanır diye ümit ediyoruz. Gerekli kaynakların verilmesi için çaba sarf ediyoruz. Ulaştırma önemli, Türkiye’yi birbirine yaklaştırmak için çok çok önemli. Bakın bugün Kars’tan her gün Ankara’ya, İstanbul’a uçak var. Şu son 10 yılda bölgede hiç uçağa binmemiş milyonlarca vatandaşımız uçakla tanıştı. Bazen bakıyorsunuz otobüs biletinden daha ucuz uçak bileti. Ben şimdiden yaklaşmakta olan Kadir Gecenizi kutluyorum mübarek olsun. Yine yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da gönülden kutluyor hayırlara vesile olsun diyorum.”
Konuşmaların ardından Sarıkamış Şehitliğini ziyaret eden Babacan ve Akdağ, karayoluylayla Selim ilçesine geçtiler. Burada da vatandaşları işyerlerinde ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindekiler, daha sonra Kars’a hareket ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.