Spor Haber Girişi : 22 Eylül 2023 12:57

Babasının hayalini gerçekleştirdi

Babasının hayalini gerçekleştirdi
İstanbul'da yaşayan Aklime-Medeni Türçin çiftinin 7 kız çocuğundan 1'i olan Tuana Naz Türçin (17) babasının 'futbolcu evlat' isteğini yerine getirdi. Attığı  röveşata gol ile 'En güzel gol kraliçesi' seçilen Türçin, "Ben babamın oğlu oldum" dedi.

İstanbul'da yaşayan Aklime-Medeni Türçin çiftinin 7 kız çocuğundan 1'i olan Tuana Naz Türçin (17) babasının 'futbolcu evlat' isteğini yerine getirdi. Çok sevdiği futbolda U-19 Kadın Milli Takımı'na giren ve bu yıl U-17 Türkiye Şampiyonası'nda attığı  röveşata gol ile 'En güzel gol kraliçesi' seçilen Türçin, "Ben babamın oğlu oldum" dedi.

 

 

Aslen Ağrılı olan ama yıllardır ailesiyle İstanbul'da yaşayan milli sporcu Tuana Naz Türçin, küçükken akranları bebekle oynarken o futbol topunu tercih etti. Mahallede erkeklerle top koşturan lise son sınıf öğrencisi Türçin, hem kendisinin hem de babasının hayalini gerçekleştirdi. Profesyonel futbol hayatına 8 yıl önce Dudullu Spor Kadın Futbol Takımı'nda başlayan Tuana, 4 yıl önce 'Kadın Milli Takımı'na girdi. Takımın sağ açığında oynayan Türçin, bu yıl U-17 Türkiye şampiyonasında attığı röveşata gol ile 'En güzel gol kraliçesi' seçildi.

 

 

İsveç'te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi Erzurum'daki Türkiye U19 Kadın Milli Takım hazırlık kampına katılan Tuana Naz Türçin, şunları söyledi:

 

"Biz yedi kız kardeşiz. Ben altıncı sıradayım. Babam hep 'Futbolcu evladım olsa' diyordu. Benim de küçüklüğümden beri merakım, ilgim vardı. Sürekli top oyuyordum. Kız arkadaşlarım bebekle oynarken ben topla büyüdüm. Hedefim, en büyük hayalim milli takımda oynamaktı. Şu an U19'da yer alıyorum ve çok mutluyum. Bunun için, ailemi de gururlandırıyorum. Ülkemiz için de en iyi şeyleri yapacağımızdan eminim. Hedefim öncelikle Süper Lig'de büyük takımlarda ve daha sonra Barselona'da oynamak. En beğendim kadın futbolcu ise Alexia Putellas. Babam gibi annem ve kız kardeşlerim de futbolu çok olumlu karşıladı. Hep destek oldular. Onlara çok şey borçluyum ve buradan çok teşekkür ediyorum. Babam özellikle beni hep oğlu gibi gördü. Oğlu olmayınca, 'Kızım da yapabilir' diye hep arkamda durdu. Hem babamın hayali, hem de kendi hayalim gerçekleşti. Ben babamın oğlu oldum." Kaynak/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.