İlçeler Haber Girişi : 01 Kasım 2011 14:28

Baca temizliği uyarısı

Baca temizliği uyarısı
Erzurum`un Oltu ilçesinde itfaiye ekipleri kış mevsimi öncesi baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.
Erzurum Ajans-Erzurum`un Oltu ilçesinde itfaiye ekipleri kış mevsimi öncesi baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

Oltu`da itfaiye ekiplerince binalarda ücretsiz olarak baca temizliği yapılıyor. Merdivenlerle çıktıkları çatılarda güllelerle baca temizliği yapan ekipler, kış mevsiminde hem hava kirliliği hem de zehirlenme olaylarının önüne geçilmesi için baca temizliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Baca temizliğinin önemli olduğunu kaydeden İtfaiye Müdürü Tunay Kul, "Baca temiz olunca kalorifer alevli yanar duman az olur. Böylelikle hava kirliliğinin de önüne geçilmiş olur. Oltu Belediyesi itfaiyesi olarak kış öncesi çok katılı binalarda baca temizliği yapıyoruz. Bina sakinlerini yangın konusunda uyarıp eksikleri gideriyoruz" diye konuştu.

Oltu Devlet Hastanesi`nde Sivil Savunma uzmanı olarak görev yapan Güven Çevik ise her yıl kış öncesi periyodik olarak baca temizliği yaptırdıklarını belirterek, bu sayede kazan dairesinde de yangına karşı gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.