Spor Haber Girişi : 20 Haziran 2018 14:09

Bacasız sanayi

Bacasız sanayi
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, ekonomik anlamda meyvelerini vermeye başladı.
Erzurumajans-Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, geçen yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde kente 10 milyon liranın üzerinde ekonomik katkı sağladı. Futbol kulüplerinin her geçen yıl artan ilgisiyle kentte ciddi anlamda konaklama ihtiyacı doğdu.

Sadece TFF 1,5 milyon harcadı

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, ekonomik anlamda meyvelerini vermeye başladı. Son 5 yıldır ‘futbol kenti’ unvanını alan Erzurum’da geçen yıl kamp yapan 39 takım ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) UEFA A, UEFA B ve PRO Lisans kursları şehre 10 milyon liranın üzerinde girdi sağladı. Sadece TFF’nin katkısı 1,5 milyon liranın üzerinde oldu.

Sadece futbol olmasın

Ulaşım, konaklama, yemek ve diğer giderlerle birlikte ekonomik gelir tabana yayılırken, bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörüldü. Sadece futbol değil diğer branşlarda da sporcu kampları için başta yeni spor salonu yapılması sektörün en önemli beklentisi haline geldi. Bu arada futbol kulüplerinin gösterdiği ilgiyle kentte konsept otel ihtiyacı daha sık dillendirilmeye başladı.

TFF 8 yıldır Erzurum’da

Erzurum’un bir ‘futbol kenti’ olmasında büyük payı olan TFF’nin 2011 yılından bu yana neredeyse tüm kamplarını Palandöken’de yaptığını belirten TFF Erzurum Bölge Antrenörü Kemal Coşkun, potansiyelin en iyi şekilde kullanılmasının sevindirici olduğunu belirtti. Coşkun, “Erzurum’un serin havası, nem olmayışı, haşere sorunu bulunmaması kulüplerin arayıp da bulamadığı bir ortam.”

Artarak devam etmeli

“Biz TFF olarak yıllar öncesinden neredeyse tüm kampları Palandöken’de yaptık. Birçok marka ismin yer aldığı bu kurslarda Erzurum ve Palandöken’in bu özelliğiyle tanınması kamp yapan kulüp sayısının artmasında önemli bir etken oldu. Hem Türk futbolunun hem de kent ekonomisinin kazanması gerçekten çok sevindirici. Bunun artarak devam etmesi en büyük beklentimiz” dedi.

50’yi aşkın sportif yatırım

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin gelişmesinde büyük pay sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de merkezin kente ekonomik katkı sağlamasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Son 4 yılda 50’yi aşkın sportif yatırıma kaynak aktardıklarını belirten Başkan Sekmen, “Yüksek İrtifa Kamp Merkezi üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu. Daha da geliştirme niyetindeyiz.”

Potansiyeli açığa çıkardık

“Kış turizminde marka bir şehir olan Erzurum’u futbol endüstrisiyle tanıştırmak için Yüksek İrtifa Kamp Merkezi potansiyelini açığa çıkardık. Bu sayede son birkaç yılda Erzurum bu özelliğiyle daha bilinir ve tanınır bir hale geldi. Merkezin bugün de kent esnafı için bir gelir kapısı olması bizler için çok sevindirici bir gelişme” diye konuştu.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • H.Ö.H 01 Ocak 1970 02:00

    Para yağdıda bizmi toplamadık.

  • Ezelettin 01 Ocak 1970 02:00

    Evet harika. Birçok klüp Erzuruma geliyor mükemmel. Yapanların eline sağlık da Erzurumspor neden kamp yapmaya Boluya gidiyor? Onu anlamadık.