Siyaset Haber Girişi : 14 Ekim 2014 13:24

Bahçeli, Kobani eylemcilerine sert konuştu

Bahçeli, Kobani eylemcilerine sert konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkında görelim" dedi.
Erzurumajans-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24. dönem 5. yasama yılının ilk grup toplantısında partililere seslendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Bahçeli, kalplerinde insan sevgisi olmayan barbarların Kobani'deki IŞİD terörünü, IŞİD zulmüne tepki amacıyla sokaklara yığıldığını belirterek, IŞİD protesto edilirken terör yöntemlerinin kullanıldığını ifade etti. Zulümden şikayet edenlerin zulüm yaptıklarını belirten Bahçeli,

"Şiddetten yakınanlar şiddette sınır tanımamıştır. Kobani için ağlayanlar, Türkiye'ye kast etmiş, Türkiye'ye ölüm saçmıştır. Çünkü bunların asıl meseleleri Kobani değildir. Çünkü bunların asıl gayesi Kobani'nin düşmesi de değildir. Bu ahlaksızların maksadı Türkiye'nin düşürülmesi, Türk milletinin şiddet aracılığıyla rehin alınması, bölünmeye ve Kürdistan'a razı edilmesidir. Bunun için de silahlı militanlar devreye girmiştir" dedi.

"ATIF ŞAHİN'İN ŞEHİT OLMASI KOBANİ'Yİ KURTARMIŞ MIDIR?"

Bahçeli, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e, yardımcısı Atıf Şahin'e ve koruma görevlisi Komiser Hüseyin Hatipoğlu'na suikast düzenleyen katillerin ne insanlıkla ne de Kobani'yle ilgileri olduğunu söyledi. PKK'lı teröristlerin işbirlikçilerinin yardım ve yataklığıyla bu insanlık dışı eylemi namertçe gerçekleştirdiklerini kaydeden Bahçeli, "Soruyorum, Atıf Şahin'in şehit olması Kobani'yi kurtarmış mıdır? Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit düşmesi IŞİD terörünü durdurmuş mudur? Geçtiğimiz hafta Gaziantep'te dört kişinin hayatına mal olan hadiseler esnasında evinde yemek yerken bedenine kurşun isabet eden 18 yaşındaki Sevgi Ahcı'nın vefatı kansızları, haysiyetsizleri mutlu etmiş, Kobani'deki karanlığı bitirmiş midir? Türkiye'nin baştan ayağa yakılıp yıkılması Kobani'ye katkı sağlamış mıdır? Bölücüler, Kobani için koridor açılsın, yardım yapılsın, silah verilsin, destek sağlansın diye olmadık oyunlar tertip etmektedir. Neymiş, Mehmetçik PKK-PYD hesabına Kobani'ye girmeli, IŞİD terörüyle mücadele etmeliymiş" diye konuştu.

"YÜREĞİNİZ YETİYORSA IŞİD'İN KARŞIŞINA ÇIKINDA GÖRELİM"

Tezkereye 'evet' oyu vermeyen CHP'yi de sert bir dille eleştiren Bahçeli, 2 Ekim'de kabul edilen tezkereye HDP'yle birlikte 'hayır' diyen CHP'nin birdenbire Kobani için yeni bir tezkereden bahsetmeye başladığını ifade etti. Bahçeli, "Türkiye'nin IŞİD'e karşı PKK-PYD'nin hesabına savaşmasını dillendirenlerin ya şuurları kapalı, ya zihinleri bulanık ya da milli hafızaları tamamen siliktir. Bize göre Mehmetçiğe kurşun sıkanların Kobani için merhamet dilenciliğine, vicdan seferine çıkması yüzsüzlüğün doruğudur. Kan sadece Kobani'de akmadı, ölümler sadece Kobani'de yaşanmadı.

İşgal ve vahşet bir tek Kobani'de görülmedi. Kerkük'te, Musul'da, Tuzhurmatu'da, Telafer'de, Suriye'nin muhtelif kentlerinde nehir gibi akan Türkmen kanına sırt dönenlerin, Arap katliamına yüz çevirenlerin sırf Kobani için ayağa kalkması tarifi olmayan rezilliktir. Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa IŞİD'in karşısına çıkında görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır, Diyarbakır'da masumlara korku salmak maliyetsizdir, sözde çözüm sürecinin puslu ortamında 'her yer Kobani, her yer direniş' demek basittir. Bingöl'de polise pusu kurduran, kurulmasına seyirci kalan, emzikli bebekleri kurşuna dizen, dağlarda fitne kazanı kaynatan, sokakları savaş alanına çeviren hainler, insanlık düşmanları size söylüyorum; Kobani'de IŞİD terörü sizi bekliyor, ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"IŞID KOBANİ'DE EZİYOR, BİÇİYOR, DOĞRUYOR, SİZ TÜRKİYE'DEN ORTAK OLUYORSUNUZ"

"IŞID Kobani'de vuruyor, siz Türkiye'den selamlıyorsunuz" diye konuşan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"IŞID Kobani'de eziyor, biçiyor, doğruyor, siz Türkiye'den ortak oluyorsunuz. Bu itibarla Kobani için koridor açılması, silah yardımı yapılması, buna sıcak bakılması vatana ihanet olacaktır. Bazı medya organlarında Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetiminin Kobani'deki PYD-YPG militanlarına silah ve cephane yardımı yaptığı belirtilmiştir. Bu silah ve mühimmat Kobani'ye nasıl ve hangi kanaldan ulaşmıştır? Coğrafi şartlardan dolayı bölgeye peşmergelerini gönderemediğini açıklayan Barzani yönetimi, silahlan nereden temin etmiş, kim ya da kimler vasıtasıyla Kobani'ye ulaştırmıştır?"


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.