Erzurum Haber Girişi : 27 Ocak 2012 11:30

Bakan Akdağ festival için Erzurum'a geldi

Bakan Akdağ festival için Erzurum'a geldi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kış festivaline katılmak üzere Erzurum'a geldi. Ankara'da etkili olan kar yağışı sebebiyle Erzurum'a bir saat gecikmeli olarak gelen Bakan Akdağ, havalimanında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kış festivaline katılmak üzere Erzurum'a geldi. Ankara'da etkili olan kar yağışı sebebiyle Erzurum'a bir saat gecikmeli olarak gelen Bakan Akdağ, havalimanında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kış festivali için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, havalimanında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, Antalya'da gerçekleştirilen yüz, kol ve bacak nakli operasyonlarının ardından doktorların medyatik oldukları yönündeki eleştirilere Erzurum'dan cevap verdi. Bakan Akdağ, "Böyle bir başarılı operasyondan sonra medyatik olmaları normal mi değil mi bilmiyorum ama bunu yapan sizlersiniz. Medya ilgi duyduğu için doktorların medyatik olduğunu düşünüyorum.
Bu bir ekip çalışmasıydı. Çok başarılı bir operasyon oldu. Arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

ADANA'DA BİR AMBULANSLA 15 HASTANIN SEVKİ

Bakan Akdağ, Adana'da bir ambulansla 15 hastanın naklinin yapılmasıyla ilgili olarak da, "Bunu ilk önce başbakanımız beni telefonla arayarak bildirdi. Bunun üzerine olayla ilgili olarak inceleme başlattık. Gerekli soruşturmalar yapılıyor. Bu olayı çok yanlış buluyorum. Hatalı kim varsa gözünün yaşına bakmadan meslekten ihraç edeceğiz" dedi.

DİYARBAKIRDA AMBULANSTA ÖLEN ÇOCUK

Prof. Dr. Akdağ, Diyarbakır'da hastanede yer olmadığı için hayatını kaybettiği iddia edilen çocukla ilgili olarak ise, "Hastanelerimizin acil servisleri bazen çok yoğun oluyor. Bu olayı da Adana'daki ambulans olayı gibi yanlış buluyorum. Bizim sağlıkta dönüşüm programımız var. Hiçbir hekim acil hayati tehlikesi bulunan bir hastayı başka bir hastaneye sevk edemez. Bu konuda da hatalı kim varsa cezasını ödeyecektir" şeklinde konuştu.

BAKANDAN KIŞ UYARISI

Türkiye'nin yoğun kar yağışı altında olduğunu belirten Bakan Akdağ, vatandaşlara yönelik tavsiyelerde bulunarak Akdağ, "Özellikle şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Doğum hastalarını acilen kent merkezine getirsinler. Zaman zaman yaşanan yoğun tipi bu hastalarımızın hastanelerine sevkiyatını zorlaştırıyor. Hava ambulanslarımız ve kar üstü araçlarımız 24 saat aralıksız hizmete hazır bekletilmektedir. Ancak bazen aşırı tipi olduğunda hava ambulanslarımız iniş yapamayabiliyorlar. Sıkıntı yaşanmaması için
doğum hastalarımızın önceden kent merkezlerine getirmelerini istiyoruz" dedi.
Bakan Akdağ, kar ve dondurucu soğuklar konusunda ise vatandaşlara beslenme ve soğuktan korunmaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Beslenmeye mutlaka dikkat edilmeli. Soğuk havada iyi giyinilmeli. Bizde gördüğünüz gibi dikkat ediyoruz. Kendimizi soğuktan korumaya çalışıyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.