Siyaset Haber Girişi : 15 Temmuz 2016 14:30

Bakan Ala: Fransa'daki terör olayını şiddetle kınıyorum

Bakan Ala: Fransa'daki terör olayını şiddetle kınıyorum
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fransa'da 84 kişi hayatını kaybettiği terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Tüm dünya devletleri terörle mücadelede birlik olmalıdır" dedi.
Erzurumajans-Cuma Namazı sonrası Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 95 yaşındaki amcası Mustafa Akdağ'ın Lalapaşa Camisindeki cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamlarında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesinden çıkışta Fransa'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak Fransız halkına taziyede bulunan ve saldırıyı şiddetle kınadığını açıklayan Efkan Ala, şunları söyledi:

"Bugün Fransa menfur bir terör saldırısına maruz kaldı. Bütün Fransız halkına milletim adına taziyelerimizi sunuyorum. Bu menfur saldırıyı siddetle kınıyorum. Gerçekten çağımızda dünya terörle savaş halinde, savaş veriyor teröre karşı. Teröre karşı etkili bir küresel, uluslararası işbirliği gerekiyor. Çünkü terör küresel nitelik kazandı. Ülkelerin bununla baş etmesinin en önemli şartı,kararlı etkili anlamlı işbirliği yapmalarından geçer. Bu işbirliğini yaprken de her hangi bir ayrım yapmaksızın işbirliğine girişmelidirler. Terörün, hep vurguluyoruz dini kimliği milliyeti olmaz. Gerekçesi olmaz. Terör bir şiddet yöntemidir. Amasız, fakatsız ve nereden geldiğine bakılmaksızın, kime yöneldiğine bakılmaksızın lanetlenmelidir. Karşı durulmalıdır."

"HER ÜLKEDEN ETKİLİ İŞBİRLİĞİNE ANLAMLI CEVAP BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin yıllardan beri terörle mücadele yürüttüğüne işaret eden Efkan Ala, tüm dünyaya çağrıda bulundu. Bir yerde terörist faaliyet, terörist saldırı varsa onun kimi ne kadar etkilediğine bakılmaksızın mutlaka topyekün karşı durulması gerektiğini vurgulayan Efkan Ala, istihbarat bilgilerinin paylaşılmasını, işbirliğine gidilmesini istedi. Terörle mücadele ederken şikayetleri dile getirdiklerini ancak yeterli yardımı alamadıklarını anlatan Efkan Ala, şöyle devam etti:

"Şimdi terörün geldiği boyut artık kimsenin bir şey demesine gerek kalmaksızın bütün dünyanın gözü önünde olmaktadır. O zaman sözün yerini daha çok eylem almalıdır. Her ülke elinden gelen katkıyı buaraya sağlamalıdır. Bu dünyanın karşı karşıya olduğu sorunu çözmeye harcamalıdır. Biz de Türkiye olarak her platformda en etkili bir biçimde elimizden geleni yapıyoruz. Bütün kaynaklarımızla ve imkanlarımızla teröre karşı yıllardır verdiğimiz müacadeleyi, daha etkili bir biçimde bundan sonra da vereceğiz, veriyoruz. Her ülkeden de etkili işbirliğine anlamlı bir cevap bekliyoruz. Tekrar Fransız halkına taziyelerimizi sunuyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sabah Fransız İçişleri bakanına da mesajımı gönderdim. Onlar da Türkiye'de bir hadise olduğu zaman mesajlarını gönderiyorlar. Acılarını paylaşıyoruz millet olarak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.