Erzurum Haber Girişi : 19 Mayıs 2016 17:14

Bakan Bakirov ve Milletvekili Paşayeva Başkan Sekmen'i ziyaret etti

Bakan Bakirov ve Milletvekili Paşayeva Başkan Sekmen'i ziyaret etti
Kırgızistan Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov, Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Milletvekili Ganire Paşayeva, Macaristan Okçuluk Kurultay Başkanı Andre Biro rzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Kırgızistan Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov, Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Milletvekili Ganire Paşayeva, Macaristan Okçuluk Kurultay Başkanı Andre Biro ve Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. 

Güneş Vakfı'nın düzenlediği 4. Türk Şöleni'ne katılmak üzere kentte bulunan Kırgızistan Spor Bakanı Bakirov, Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Paşayeva ve Macaristan Okçuluk Kurultay Başkanı Biro'nun ziyareti samimi bir atmosferde geçti. Başkan Mehmet Sekmen, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri arasında var olan tarihsel ve kültürel bağları geliştirmek amacıyla düzenlenen Türk Şöleni, Türk dünyasındaki kardeş ülkeleri bir araya getirip bir kültür birlikteliği sağlamaktadır" dedi. Tarihi ve kültürel bağların önemine dikkati çeken Başkan Sekmen, Türk dünyasını oluşturan bütün devletlerin Dünya'da daha güçlü olması için birbirlerine sımsıkı kenetlenip, sosyal, kültürel ve ekonomik iş birlikteliklerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ziyaretin sonunda Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Milletvekili Paşayeva, Başkan Sekmen'e Sarı Gelin adlı kitap hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.