Ekonomi Haber Girişi : 21 Mart 2022 11:04

Bakan Bilgin'den ikinci zam açıklaması

Bakan Bilgin'den ikinci zam açıklaması
Asgari ücret zamlarının tekrardan değerlendirileceği iddiaları üzerine Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, açıklama yaptı.

ERZURUM AJANS - AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı cephesinden gelen "Asgari ücrete yeni zam gelebilir" açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konuştu.

 

Enflasyonun yüzde 50'yi aşması ve hayat pahalılığının artmasıyla birlikte AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı'ndan "Asgari ücrete ara zam gelebilir" açıklaması yapılmıştı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi.


Bilgin, "Asgari ücret aralıkta belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullandı.


Dünya gazetesine konuşan Bilgin, "Asgari ücret tekrar gözden geçirilecek mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:


"Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, aralıkta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi aralıktır."

 

KAYNAK: www.aykiri.com.tr

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.