Erzurum Haber Girişi : 30 Aralık 2016 16:47

Bakan Elvan ve Akdağ, Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti

Bakan Elvan ve Akdağ, Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti
Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) hizmet binası açılış törenine katıldılar.
Erzurumajans-Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) hizmet binası açılış törenine katıldılar.

Hizmet binasının açılışının ardından iki bakan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.

Bakan Elvan ve Akdağ'ı Rektörlük girişinde karşılayan Çomaklı, Bakanlara Atatürk Üniversitesi'nin öğrenci ve öğretim üyesi sayıları hakkında bilgi verdi. Üniversitenin yaklaşık 300 bin öğrenci ve 2 bin 700 akademisyene sahip olduğunu söyleyen Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye'ye ve bölge ülkelerine hizmet eden büyük bir eğitim merkezi olduğunu ifade etti. Ayrıca Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a Teknokent, Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) ve Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (DAYTAM) çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

Atatürk Üniversitesi'nin, Doğu Anadolu'nun merkezi olduğunu söyleyen Bakan Lütfi Elvan, yapılacak bilimsel çalışmalara Kalkınma Bakanlığı'nın her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu söyledi. Üniversitelerin, belirli alanlara yönelmelerini ve bu alanlarda uzmanlaşmaları gerektiğini söyleyen Bakan Elvan, üniversite-toplum ve üniversite-sanayi iş birliklerinin kuvvetlendirilmesinin de olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

Ziyaretin ardından Rektör Çomaklı, Bakan Elvan'a Atatürk Üniversitesi plaketi, Bakan Akdağ'a ise Çifte Minareli Medrese maketi hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.