Siyaset Haber Girişi : 18 Kasım 2022 16:29

Bakan Ersoy kış turizmi anlatılırken güldü, Cinisli, "Gülmeyin" dedi

Bakan Ersoy kış turizmi anlatılırken güldü, Cinisli,
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştuğu sırada gülümseyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u, "Gülümsemeyin, ben ciddi bir yorumda bulunuyorum" diyerek uyardı.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuştuğu sırada gülümseyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u, “Gülümsemeyin, ben ciddi bir yorumda bulunuyorum” diyerek uyardı.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  2023 yılı bütçesi görüşüldü. Komisyonda söz alan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 16 milyar liralık bütçenin yeterli olmadığını ve bunun üzüntü verici olduğunu söyledi. 

 

Cinisli, “Bütçeniz hayırlı olsun; 16 milyar liralık bütçeyi her ne kadar eksik de bulsak, hiç de yeterli olmadığını da düşünsek, hayırlı olmasını dilerim. 550-560 milyar liralık bir faiz ödenen bütçenin yanında 16 milyar hakikaten çok küçük kalıyor ve üzüntü verici” dedi.

 

 

Konuşmasında sözü Erzurum’a getiren İYİ Partili Cinisli, şunları söyledi. “Ben Erzurum Milletvekiliyim. Erzurum da bir turizm şehri, her ne kadar siz bunu kabul etmeseniz de. "Neden kabul etmeseniz de?" diyorum çünkü kış turizmini Sayın Bakan, turizmden saymıyorsunuz, öyle anlıyorum. Ben sizin ağzınızdan daha henüz bir kış turizmiyle ilgili çok kayda değer bir söz duymadım. Bugünkü sunumumuzda da kış turizminden bahsetmediniz. Muhtemelen kış turizm tesislerinizin olmaması bunda bir rol oynuyor olabilir. Bunu da çok anlayışla ben karşılayamam çünkü siz bir devlet görevindesiniz şu anda. Erzurum deyince akla tabii, Palandöken Dağı geliyor ama bir yandan...”

 

HEMEN UYARDI!

 

Cinisli’nin konuşması sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, imalı bir şekilde gülümsedi. Bunu fark eden Milletvekili Cinisli, “Gülümsemeyin, ben ciddi bir yorumda bulunuyorum, gülümsemezseniz memnun olurum. Sizin ve kadronuzun beni ciddi bir şekilde dinlemenizden çok memnunum olurum. Bundan önceki bütün bakanlar çok ciddi şekilde dinlediler ve ciddi cevaplar aldık” diyerek uyardı. 

 

 

Cinisli ayrıca konuşmasında Allahuekber Dağları için ayrı bir kanun çıkarılmasını istedi. Cinisli, “Batıda Çanakkale neyse doğuda Erzurum odur, batıda Gelibolu neyse doğuda Aziziye odur, batıda Arıburun neyse doğuda da Allahuekber Dağı odur. Allahuekber Dağı'nın zirvesine geçtiğimiz yaz çıktım ve araya vaktiyle bir anıt yapılmış, oraya da gittim. Oraya gittiğim andan itibaren ecdattan utandım. Bu kadar bakımsızlık olur, olmaması lazım ve ben bir kanun teklifi verdim, bu kanun teklifi -Çanakkale malumunuz bir kanunla korunuyor ve kanunla o bölge tayin edilmiş durumda- Çanakkale'nin kanununa Allahuekber Dağları'nın da eklenmesini teklif ettim. Eğer ki o olmuyorsa oradaki şehitlerimizin hatırına Allahuekber Dağları için de ayrı bir kanun çıkarmamız ve o bölgeyi de bir özel bölge olarak tayin etmemiz ve korumaya almamız lazım, bunu da sizden rica ediyorum” diye konuştu. HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TC 21 Kasım 2022 11:06

    Naci Bey yapıyor seçim gediğinde oylar başkasına veriliyor

  • Hslis demir 19 Kasım 2022 07:51

    Yerden göye kadar doğru bir tespit. Naci cinisli 5 tane akp milletvekilinin yapamadığını tek başına yapıyor.