Türkiye Haber Girişi : 29 Eylül 2014 12:56

Bakan Işık, Ergaz Bluepet standında çay molası verdi

Bakan Işık, Ergaz Bluepet standında çay molası verdi
Kocaeli'nde, 21 ülkeden 220 firmanın arasında geniş bir stand ile yer alan Ergaz Bluepet'in de katıldığı, Doğu Marmara 2. Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK'14), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı.
Erzurumajans-Kocaeli'nde, 21 ülkeden 220 firmanın arasında geniş bir stand ile yer alan Ergaz Bluepet'in de katıldığı, Doğu Marmara 2. Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK'14), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı.

İlki 2013 yılında düzenlenen Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı bu yıl da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kapalı Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. 25-28 Eylül tarihleri arasında katılımcılarını ağırlayan fuarda, firma, kurum ve kuruluşların 220 standı yer aldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen (SANTEK'14) Doğu Marmara 2. Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda açılış sonrası standları gezen Bakan Işık, Ergaz Bluepet'in ilgi çekici ve geniş bir alana kurulmuş olan standında çay molası verdi.
Ergaz Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız'ın çay teklifini geri çevirmeyen Bakan Işık ve beraberindeki heyet ile Ergaz Bluepet'in gösterişli standında yorgunluk çayı içerek sanayicilerle sohbet etti, ülke ekonomisi hakkında değerlendirmeler yaptı.
Yağız, kayıtdışı ekonomiden yaşanan şikayeti dile getirdi

Ergaz Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile sohbeti esnasında sanayicinin yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, özellikle kayıt dışı ekonomiden şikayetçi olduklarını ifade etti. Akaryakıt sektöründe Bluepet markasıyla iddialı bir şekilde yol alan firmanın Genel Müdürü Abubekir Yağız, her fırsatta her platformda dile getirdiği enerji ve akaryakıttaki kaçakçılık konusunu stnada misafir olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a da aktarırken" Sayın Bakanım bu kaçakçılık konusuna devletimiz bir an önce çözüm getirmelidir. Zira bizler yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan sanayiciler olarak eşit şartlarda rekabet edebilmemiz için kayıtdışı ekonomiye yani kaçakçılığa mutlaka dur denilmelidir. Devletimizin bu konuda çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz lakin daha etkili mücadele edilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde yatırımcı, eşit şartlarda rekabet edemediğinden dolayı hayal kırıklığı yaşamaktadır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Devletimiz her konuda olduğu gibi ülke ekonomisini geliştirmek adına üzerine düşen görevi yapmaktadır. Son 30 yılda sanayinin öneminin geri plana düşmeye başladığını, başta ABD olmak üzere, Fransa ve İngiltere gibi pek çok ülkenin sanayiden daha fazla hizmet ve finans sektörüne kaymaya başladığına dikkati çeken Işık, 2008 krizinin sanayileşmeyi, üretimi ihmal eden anlayışın nasıl sonuçla karşılaşacağını net şekilde gösterdiğini dile getirdi.

Işık, 1980'lerde Almanya ve Güney Kore'nin inadına sanayiye, üretime ve teknolojiye yatırım yaptığını, Almanya'nın Avrupa'yı sırtladığını, Güney Kore'nin de teknolojide dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini anlatarak, "2008 krizinde, sadece finansa ve hizmete dayanan ekonominin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma getirmediğini gördük. Ekonomide asıl olan üretimdir" ifadesini kullandı" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.